Misszió

A Player komoly küldetést vállalt magára. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítünk azon férfitársainknak, akik még soha nem készítettek semmilyen ételt, vagy maximum zsíroskenyeret, esetleg rántottát. A Player beindítja virtuális főzőtanfolyamát, vagyis megkezdjük a jövő Jamie Oliver-jeinek és Gordon Ramsay-jeinek kiképzését. Vége a pizza rendelésnek, a műanyag dobozból fogyasztott kung pao-nak, ugyanis most megtanulsz főzni. Nem kell félni, könnyű lesz!

Egy barátnőddel elköltött gyertyafényes vacsora fényét csak az emelheti jobban, ha te voltál a séf, de ha randizol, akkor ennél jobb indok nem létezik ahhoz, hogy felhívd a hölgyet a lakásodra! Az sem baj, ha fogalmad sincs, merre lehet a serpenyő, vagy ha abban sem vagy biztos, hogy a borson kívül van-e bármilyen fűszer a kredencben. Most itt a lehetőség, hogy elsajátítsd az alapokat, és tudásoddal akár már holnap este levedd a barátnődet vagy kiszemeltedet a lábáról!

Vadászat
Egy mexikói fogást választottunk, így szükség lesz egy-két speciális alapanyagra. Nagyobb hiperekben már külön mexikói polcok vannak, általában a szárazáruk, tészták környékén. Rendszerint egy helyen gyűjtik össze az összes egzotikus konyhákat, tehát ha indiai mártásokat vagy japán szójaszószt látsz, akkor már nem vagy messze. Vannak keményre sütött taco lapok, amelyeket csak meg kell tölteni, de ha bátor vagy, akkor válaszd a legkisebb méretű tortilla lapot. Mit keress? A torilla lap olyan, mint egy lapos, vékony pita, vagy palacsinta. 6-8 darabot tesznek egy csomagba. Delikben kapható mexikói fűszerkombináció, ez a leggazdaságosabb megoldás, pár száz forintos tételről van szó. Apránként is össze lehet kotyvasztani egy mexikói fűszer kombót, de elég babra munka lenne, nem ajánljuk. Vásároljunk negyven dkg darált sertéshúst. A hentes meg szokta kérdezni, hogy miből?, de ne jöjjünk zavarba: comb vagy lapocka tökéletesen megfelel. Szerezzünk be salátát, a legjobb, ha egy egész fejet veszünk, nem pedig zacskóba csomagolt keveréket, mert az sokkal drágább. A zöldségesnél összeszedjük a többit: citrom, kaliforniai paprika, paradicsom, uborka.

Zene főzéshez

A mexikói csajbanda, a Jeans olyan zenét csinál, amit jobb nézni, mint hallgatni, mindenestre jó kiindulópont lehet a mexikói kultúra megismeréséhez.

Főzés
A helyzet az, hogy a főzés egyáltalán nem csajos dolog, sőt, a nők nagyon bírják, ha egy férfi feltalálja magát a konyhában. Úgyhogy ne habozz, kapd fel a kötényt, és fuss neki! Először is elkészítjük a taco-ba való tölteléket. Tegyünk egy serpenyőbe három-négy evőkanálnyi oliva olajt, majd melegítsük fel. De mikor elég meleg? Nos, közepes fokozaton két-három perc elég neki, de ha beledobunk egy csipet darált húst, és sercegni kezd, akkor már helyben is vagyunk. A húst közben meg kell kavargatni, az összetapadt csomókat fakanállal nyomkodjuk szét. A hús be fog szürkülni, sőt, akkor leszünk készen, ha sehol sem látsz rózsaszínű, nyers részeket. Ha beszürkült, akkor szórjuk meg a fűszerkeverékkel. körülbelül egy teáskanálnyi elég lesz belőle. Keverjük meg, és jó tíz percig főzzük alacsony lángon, majd húzzuk félre. A zöldségeket vágjuk fel falatnyi darabokra, vagy csíkokra.

Ne csak együnk, igyunk is

A tacohoz remekül illik valamilyen mexikói (Coronita, Dos Equis, Tecate) vagy spanyol sör. Bár igazán jó fej lányok a sört sem vetik meg, akadnak, akik nem kedvelik, viszont egy csinos pohárban tálalva nyerő megoldás lehet.

Made in Mexikó. Salma Hayek ideális múzsa taco készítéshez! 

Egy paradicsom aljára vágjunk egy x-et, ne túl mélyen. Forraljunk fel egy kis fazékban annyi vizet, hogy ellepje a paradicsomot, majd tegyük bele a zubogó vízbe. Egy perc után begyük ki, óvatosan, mert forró, majd öblitsük le hideg vízben. A bevágásnál kezdve húzzuk le a paradicsom héját, majd vágjuk fel. A magokat tegyük félre, a paradicsom húsát vágjuk fel apró kockákra. Ez fogja jelenteni a salsa alapját. Egy negyed hagymát vágjunk fel apró kockákra, és tegyük a paradicsom mellé. Vágjunk fel egy apró csili paprikát is, és távolítsuk el a magokat. A paprikát apró kockákra vágjuk, és ezt is a paradicsomhoz adjuk. Szórjuk meg sóval, borssal, spricceljük meg kevés citromlével.
A torilla lapokat egy akkora serpenyőben, amekkorában elférnek melegítsük meg. ne melegítsük túl, mert megkeményednek és tönkremennek. Alacsony hőfokon melegítsük a serpenyőt, és egy-két perc elég lesz nekik. tegyük ki őket egy tányérra, majd a közepére tegyünk a főszeres darált húsból, és az apró cikkekre vágott zöldségekből. Jöhet egy kis salsa szósz, egy-két kanál tejföl, és ekkor jön el a reszelt sajt ideje is: ezzel szórjuk meg a művet. (Igazi ínyencek koriander levelekkel is díszíthetik a kreációt.) A taco-kat hajtsuk félbe, és egymás mellé állítva tálaljuk őket. Tegyünk melléjük egy citrom szeletet is, ezzel megspriccelhetjük a taco tetejét.
Ha nagyon lassú is vagy, ez a fogás akkor sem készülhet tovább egy óránál. Egzotikus, színes étel, úgyhogy valószínűleg sikered lesz vele. Ha nem jön össze, az nem a kaján múlt!

Hozzávalók

40 dkg darált sertéshús
2 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
1 db kígyóuborka
1 mexikói fűszerkeverék
1 csilipaprika
1 citrom
1 hagyma
2 dl tejföl
10 dkg cheddar sajt vagy valamilyen félkemény sajt
1 csomag tortilla lap vagy elősütött taco héj

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Sophie-nak akkor se veszünk sertészsírt, ha országos hiánycikk az extra szűz olívaolaj

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés