HalPéntek, vagyis legalább heti egyszer egyél halat!

Bár Magyarországon több mint harminc százalékkal nőtt a halfogyasztás 2013 óta, egy ember átlagosan 6,7 kilogramm halat fogyaszt évente, ami még mindig alacsony, ráadásul szezonális jellegű, húsvétkor és karácsonykor sok halat eszünk, amúgy pedig alig. Ezért indult el a HalPéntek, amelynek weboldalán receptek és térkép is található a halat árusító boltokról és halat felszolgáló éttermekről.

A kampányról beszámoló MTI két fotót és egy ábrát is közölt:

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdõkért és földügyekért felelõs államtitkára (j) és Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivõje a halfogyasztást ösztönzõ, HalPéntek elnevezésû országos kampányról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Halkakas bisztróban 2020. október 15-én (Fotó: Mónus Márton/MTI)

Pontyropogós a halfogyasztást ösztönzõ, HalPéntek elnevezésû országos kampányról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Halkakas bisztróban 2020. október 15-én (Fotó: Mónus Márton/MTI)

Megjött a kedved? Ha nem eléggé, akkor mi is mutatunk néhány képet, hátha hatásosabbak.

Itt pedig egy halrekordról írtunk:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.