A Columbus Yachts a tervek szerint jövőre készül majd el a klasszikus formavilággal bíró hajóval, ami mind a méretével, mind a felszereltségével biztosan fel fogja hívni magára a világ figyelmét.

Minket például már most, előzetesen is elvarázsolt. Az egész pontosan 79.5 méter hosszú, valamint 13 méter széles jacht vonalvezetését az 1950-es évek nagy óceánjárói ihlették. A megjelenése tehát kimondottan klasszikus, a felépítése, anyaghasználata és felszereltsége viszont hipermodern.

Akad benne például egy gyönyörű üveglift, ami összeköti a fedélzeteket, illetve egy hihetetlenül menő medence-jakuzzi kombó, amitől már most tátva marad az ember szája. A hajón 12 vendégnek és 19 személyzetisnek lesz kényelmes helye a tulajokon kívül.

A szerencsés tulajdonosnak egy komplett fedélzet áll majd a rendelkezésére, ahol többek között egy hatalmas hálószoba található 180 fokos kilátással a tengerre, valamint 2 fürdőszoba, egy méretes gardrób, egy iroda, valamint egy díszterem a vendégek fogadására.

És hogy mi található a többi szinten? A napozóteraszokon kívül akad itt szauna, bár, mozi és konditerem is - utóbbiból kettő is, az egyik külön a személyzet tagjainak. A legkirályabb dolog azonban a már fentebb is említett medence és jakuzzi, amelyet egy mini vízesés választ el egymástól. A jakuzzi három oldalról fedett, így elég meghitt és kellemes hangulatot áraszthat, míg a 7 méter hosszú medencében árral szemben is úszhatunk, akad ugyanis ilyen funkció is benne.

A jacht maximális sebessége 16.5 csomó, ám egy kellemes 12 csomós utazósebességgel akkora hatótávolsága lesz, amellyel megtehetjük azt az utat, amelyet Kolumbusz is megtett annak idején az Atlanti-óceánon keresztül az Újvilágba és vissza.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A legjobb tudásunk szerint veszünk popcornt Jarah-nak, ha eljön velünk moziba

Hogyan lett egy afrikai kissrácból fitneszsztár és Will Smith edzője?

Még a klímaszkeptikusok retinájába is beleég ennek a kiszáradt lagúnának a látványa

További cikkeink a témában