Franciaországban ezentúl törvény védi a hangoskodó vidéki állatokat

Törvény védi ezentúl Franciaországban a hangoskodó vidéki állatokat. Az egész előzményéül a Maurice névre hallgató kakas sztorija szolgált, amely annyira kiakasztotta a szomszédait a reggeli koncertjeivel, hogy az egészet perre vitték.

Végül Maurice győzött, a nyugdíjas szomszédok pedig – akik az Atlanti-óceánon fekvő, Oléron-szigetei nyaralójuk mellett szembesültek a tarajos fenevaddal – a perköltségek viselése mellett 1000 eurós kártérítést is fizettek a kakas gazdájának, Corinnen Fessau-nak. A sztori nagy sajtóvisszhangot kapott, részben azért is, mert a gall kakas a franciák címerállata, továbbá a vidéki lakosság és az ide költözött polgárok közötti konfliktusok fő szimbólumává is vált. És Maurice ügye bizony precedensértékű lett – Joël Giraud, a kormány vidékfejlesztési minisztere szerint

Maurice és Corinnen Fessau

A törvény így ezentúl védi többek között a hangosan kukorékoló kakasokat, a kolompáló teheneket, a ciripelő tücsköket, a brekegő békákat és a hápogó kacsákat is, de a kora reggel dübörgő traktorok is zöld utat kapnak, ugyanis a törvényalkotók szerint ezek is hozzátartoznak Franciaország kulturális és természetvédelmi örökségéhez.

A japán macskaszigetről hallottál már?

(Forrás: 444)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.