Nagyon megéri kipróbálni a Hard Rock Hotel Budapest új séfjének új étlapját.

A dizájn és az ott lévő pop/rock relikviák kedvéért eddig is érdemes volt betérni a pesti Hard Rock Hotelbe, ám most a Sessions étterem új kínálata is erősen ajánlott. A menü „modern amerikai” jeligére készült, ami főként férfias, de a világra nyitott, kifinomult fogásokat jelent.

Úgy képzeljük el, mint egy pezsgő New York-i utcát: steak húsokkal, ázsiai ízekkel, bátrabb vegán ételekkel

– mondta a kóstolón az új séf, Pintér Sándor.

Sándor mögött több mint tízéves külföldi tapasztalat van, ami Franciaországot és főleg Skóciát jelent. Ugyanakkor miután kiválasztották a Sessions étterem vezetésére, a Hard Rock Hotels amerikai útra hívta inspirációt szerezni és tapasztalatot gyűjteni. Megismerte a szállodalánc Atlantic City-i és New York-i kínálatát, és mire hazaért, szinte már látta is maga előtt az új étlapot.

Chicagói parmezános csirke, Amerikai miniburger:

Ismert ízek, ismeretlen köretek

Kaptunk egy alapos kóstolót az új menüből, ami alapján erősen ajánlott felkeresni a helyet. Van napi menü, glutén- és laktózmentes ételek, biztosan mindenki jól jár. A fő csapásirány elég férfias, de ez egy műértő séf komponálta ízvilágot jelent:

dominálnak a húsok, meghatározóak a mindannyiunk által ismert ételek, ugyanakkor a fűszerekben, köretekben, összetevőkben és elkészítési módokban rengeteg a trükk, finomság.

Erre mondta Sándor, hogy „Amerika modern gasztrokultúrája nagyon sokszínű és változatos, számos nemzet konyhájából áll össze”. A húsok feldolgozása finomabb, az adagok mérete jól eltalált (éhen sem maradsz és bele sem halsz), a köretekben mindig van zöldség, gyümölcs, a szószokban pedig valamilyen extra truváj.

Mac & cheese – homárszósszal, és a képen nem szereplő fokhagymás kenyérrel
Tempurás garnélarák narancsos aiolival, coleslaw salátával
Egy merész BBQ mázas karfiol, amihez New York koreai negyedében jött az ihlet

Mindennek az állaga, textúrája olyan, amilyennek lennie kell, mindenki jóllakik, és jól érzi majd magát, amihez a sharing dishes, azaz a több kisebb tányéron érkező, egymással megosztható ételek koncepciója is hozzájárul. Ennek része az is, hogy az előételek jelentős része többféle méretben kérhető. Kérhettek akár több, apróbb falatkát mondjuk koktélozáshoz.

Pintér Sándor séf ragaszkodott a sharing dishes koncepcióhoz

És persze a Hard Rock Hotelben fontos a zene is, ami nem feltétlenül hard rockot jelent, többnyire inkább rock/blues klasszikusokat és a popzene legjavát, na meg hetente háromszor akusztikus koncerteket, feltörekvő és ismert zenészekkel.

Konfitált libacombbonbon vöröskáposzta pürével, friss retekkel
New York sajttorta szezonális gyümölcsökkel, mogyorófélékkel

A menüben többféle opció közül választhatsz, elég rugalmas tehát, így nem gondolnánk, hogy bármiféle hiányérzeted volna. Ezzel együtt nem tudjuk elhallgatni a desszerteket: a korábban általunk is megénekelt gitár sütihez csatlakozott a New York sajttorta, ami olyan az ebéd végén, mintha egy emlékezetes koncert végén éppen a legnagyobb kedvencedet játszanák el a ráadásban.

Ez is érdekelhet:

Budapesten kóstolhatod meg Enzsöl Balázs rockra hangolt gitárdesszertjét

Instant rock and roll érzést ad a whiskeys és a pezsgős desszert, amit a Barcelonában élő Enzsöl Balázs cukrászséf a Hard Rock Hotel Budapest Sessions éttermébe komponált. Megcsodáltuk, megkóstoltuk.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában