Hét stratégia a produktív munkavégzéshez és a boldogabb élethez
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sosem tudod utolérni magad? Stresszelsz, mert képtelen vagy beosztani az idődet? Elvégzed a feladataidat, de mégsem vagy boldog? Sajnos mi is jól ismerjük ezeket, ezért íme néhány nagyon jó tanács, amivel hatékonyabb és boldogabb ember lehetsz az életben. Bárcsak már régebben tudtuk volna mindezt!

Étienne Garbugli, egy montreali marketing tanácsadó és író szedte össze egy könyvben azokat a munkavégzésre és időbeosztásra vonatkozó bölcsességeket, amiket nagyon szeretett volna tudni, mikor húsz éves volt. Nem fordítanánk le az egész könyvet, ellenben kiemelnénk belőle azt a hét legfontosabb jótanácsot, amelyet akár most ki is nyomtathatsz és feltűzhetsz a faladra, hogy sose felejtsd el a prioritásokat az életben!

1: Mindig csak 4-5 óra konkrét munkát tervezz be előre. A napod amúgy is meg fog telni további, előre nem látott feladatokkal.

2: Teljesen normális, ha vannak olyan napok az életedben, mikor egész nap semmit nem csinálsz – és olyanok, amikor 12 óráig teljes gőzzel nyomod. Dolgozz többet, mikor elkaptad a tempót. Pihenj és relaxálj, mikor érzed, hogy nem megy.

3: Gondolj az idődre úgy, mintha háromszázezer / órát érne és viselkedj is úgy. Tiszteld az idődet és érd el, hogy mások is tartsák tiszteletben.

4: Hagyd abba a multitaskingolást. Kinyírja a koncentrációdat és semmit sem tudsz elejétől a végéig véghezvinni. Oszd be egyesével a feladataidat és miután egyet teljesen és kielégítően kiviteleztél, csak akkor kezdj bele az újba. Még akkor is, ha közben valaki cseszeget vele, hogy hagyj félbe valamit.

5: Állíts fel magadnak egy időbeosztást és tartsd magad hozzá. A tested hozzá fog szokni, te pedig a limitált idő miatt sokkal jobban fogsz koncentrálni, így pedig hatékonyabban fogod megoldani a feladataidat.

6: A meetingeket időzítsd mindig a nap elejére: egy délutáni program, ami felé folyamatosan tart a napod, gyilkos hatással van a munkavégzésre, mert folyton a fejedben motoszkál a dolog, így nem tudsz rendesen figyelni konkrétan a munkádra.

7: Válaszd el a gondolkodást és a kivitelezést, hogy gyorsabb és jobb legyél mindkét fronton. A jó munkavégzés alapja az, ha dolgozol, konkrétan csinálod a munkád, legyen az szellemi vagy gyakorlati.

A lényeg, hogy az időd drága és értékes, mind a munkabeli, mind pedig a szociális, ezért alakítsd úgy az életedet, hogy mindegyikre elegendő energiát tudj rászánni. Tartsd magad a prioritásaidhoz!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.