Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ArchiBlox már a sokadik moduláris építészettel foglalkozó cég, ami végtelen lehetőségeket, gyorsaságot, és ennél az álomotthonnál csodás kis tetőkertet kínál.

Az egyetlen hiányérzetünk, hogy a cég csak Ausztráliában vállal munkákat, de ott 12-28 hét alatt garantáltan felhúzzák a házadat, az engedélybeszerzésektől kezdve az utolsó csavarig.

Abból lehetünk biztosak, hogy a tengeren túlon vagyunk (de egészen biztosan nem Magyarországon), hogy ez az Avalon House névre keresztelt lak az Avalon Beach egyik homokkő szikláján mindössze 6 HÉT ALATT épült az eredeti, minimum 12 hét helyett....

A ház karbon-pozitív, azaz több energiát állít elő, mint amennyit felhasznál. Ez azért elég komoly teljesítmény.

A házat úgy tervezték, hogy az északi fekvés ellenére mégis a legtöbbet hozzák ki belőle. A tenger felé néző oldalon a nagy üvegfelületek gondoskodnak a pazar kilátásról, a sötét, robosztus acél burkolatok pedig a tengerparti szélnek, homoknak és sónak is remekül ellenállnak. Ezt a ridegséget ellensúlyozza a sok fa felület lágysága és természetessége.

A kompakt ház alapterülete mindössze 106 négyzetméter, de kényelmesen elfért benne két hálószoba, nappali, egy fürdőszoba és egy konyha, étkezővel, valamint egy tároló helyiség is, beleértve a szörfdeszka tárlót.

A beültetett tető minimalizálja a lefolyó esővizet, és segít szigetelni a belső teret. A tetőre érkező eső ráadásul egy 7500 literes tartályba van irányítva, amit később lehet öntözésre használni.

A kék szín a tengert, a sárga a homokot szimbolizálja, és egyben olyan vidám életteret hoz létre, hogy öröm ránézni.

Egyre jobban szeretjük a 100%-ban testreszabható készházakat, arról nem is beszélve, hogy 200-300 ezer forintos négyzetméteráron már olyan épületeket terveznek és kiviteleznek az erre specializálódott cégek, mint amilyeneket a magazinok oldalain is látni. Szóval könnyen lehet, hogy a készház lesz az új téglaház...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.