CR7 fiatalként letisztultabb órákat hordott, mint felnőttként. Ez a folyamat általában fordítva szokott végbemenni.

A Pride & Pinion YouTube-csatorna a maga 155 ezer feliratkozójával elég nagynak számít a közösségi média órás szegletében. Ebből kitalálható, hogy ez a szubkultúra nem kifejezetten nagy, az ír órakereskedő csatornája ráadásul nagyjából fél év alatt nőtt ekkorára. A hirtelen jött növekedést úgy érte el, hogy híres emberek gyűjteményét kezdte kritizálni. Mondjuk úgy, sajátos hangnemben.

Szeret viszont mindent, ami Rolex, de nem veti meg a Casiót sem, sőt, imádja.

Három karóra, ami tökéletesen leírja Ronaldo ízlését

A Pride & Pinion legújabb videójában ezúttal korunk egyik legnagyobb futballzsenije, Cristiano Ronaldo volt terítéken, pontosabban az ő óragyűjteménye. CR7 érdekes módon fiatalabb korában a visszafogottabb darabokat kedvelte, már amennyire egy acél lünettás Rolex Daytonát visszafogottnak lehet nevezni.

Ez az óra manapság 5,5 és 7,5 millió forint között mozog, ez a Rolex Ronaldo legolcsóbb órája. Innen már csak felfelé fogunk menni. Egyébként ezek a Daytonák az órakedvelők számára általában elérhetetlen darabok, a várólisták hosszúsága miatt szinte lehetetlen viszonteladói (értsd: emberi) áron hozzájuk jutni. Sajnos egy ideje már nem láthattuk Ronaldo csuklóján, pedig egyértelműen ez a legjobb órája, még ha nem is ez kerül a legtöbbe.

Az óra kapcsán fontos adalék, hogy bár úgy néz ki, mintha acélból lenne, de az valójában nem acél, hanem 18 karátos fehérarany. Fehéraranyból készült a tok, a lünetta és a szíj is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Time-expert (@chasi_vip_klass_kiev) által megosztott bejegyzés

Ennek az órának az ára 370 ezer font, vagyis átszámítva majdnem 150 millió forint.

Kedvenc komplikáció

Bár Cristiano Rolandóra lehetne azt mondani, hogy csak egy buta focista, akinek mindegy, mit hord, csak drága legyen, de valójában nem ez a helyzet. Vagyis nem teljesen. Ronaldo előszeretettel hord hiperkomplikált órákat, úgynevezett tourbillonokat is.

A tourbillon-szerkezetet az 1700-as évek végén egy svájci-francia órásmester, Abraham-Louis Breguet fejlesztette ki. A tourbillon-t eredetileg zsebórák optimálisabb működtetésére találták fel, a lényege, hogy az óra billegőjét és a gátszerkezet egyéb tartozékait egy forgó elemre helyezik, ami többnyire egy perc alatt fordul meg a saját tengelye körül. Ezen a videón egy JLC-tourbillon látható, de a szerkezet működési elve nagyjából jól megfigyelhető.

Ez a forgó mechanizmus azért volt praktikus a zsebórák szempontjából, mert azokat az emberek nagyrészt a zsebükben hordták, így a szerkezet pontossága gyorsan romlott. Ezt a gyors romlást volt hivatott megállítani vagy legalább csökkenteni a tourbillon.

Ronaldo egyik kedvenc órája egy külön számára gyártott Breguet Double Tourbillon, amiben (ahogy a neve is sugallja) két tourbillon is helyet kapott. Apropó, hely. Az órában bőven volt helye a két komplikációnak a gigantikus méretek miatt: ez a modell 51 milliméteres átmérővel rendelkezik, ami még a sportórák között is hatalmasnak számít.

Az órának a pontos árát nem lehet megállapítani, mivel nagy valószínűséggel egy készült belőle és az Cristiano Ronaldo gyűjteményében található. A világ legnagyobb online órapiacán, a Chrono24-en árulnak egy hasonló modellt, annak az ára 180 millió forint körül mozog.

Aki kíváncsi Ronaldo teljes gyűjteményére és az őt kritizáló kereskedő reakcióira, az nézze meg a Pride & Pinion videóját:

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.