A legújabb Horizont-részben a túrázásról beszélgettünk Bodor Tamással, aki korábban terepfutó volt, azóta pedig fekete öves túrázó. Aki eddig nem akart túrázni, az átértékeli, és kap néhány jó tanácsot.

Be kell vallanom – bár ez a beszélgetésből is kiderül –, nem szeretek túrázni, és maga a túrázás intézménye is sok kérdést vet fel bennem, többek közt az alapjait kérdőjelezem meg: miért? Így kézenfekvő volt, hogy előveszem a témát a Horizontban is, mert őszintén érdekelt, hogy akik ezt rendszeresen űzik, mit látnak benne? Győzzenek meg!

Bodor Tamás kolléga pazar videókat készít túrákról, de nemcsak a videószakmai részét csinálja jól, hanem az erdőben vagy épp a hegyen sétálást is. Tőle kerek perec megkérdeztem, mi értelme van céltalanul lődörögni a fák között?

Rétsági Oszkár és Bodor Tamás (fotó: Nóniusz Média)

De beszéltünk arról, hogy ha valaki ráveszi magát, akkor hogyan kezdjen el túrázni, meg persze arról is, egyáltalán miért érdemes elkezdeni a túrázást. Átvettük, mik azok az eszközök és ruhadarabok, amelyek nélkülözhetetlenek, hogy ne törje fel a lábat a cipő, ne szakadjon le az ember dereka, ne fázzunk vagy épp ne legyen nagyon melegünk. És mindezt mennyiből lehet megúszni. De természetesen Tomi tippeket ad arra is, hova induljon az, aki kezdő, és az, aki mondjuk már középhaladó.

Akik beszélgetnek

» Vendég: Bodor Tamás, a Player videósa, középhaladó túrázó.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.

Kattints, kövess, lájkolj!

Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!

Az előző részek:

„A jelenlegi űrtechnológia nélkül visszazuhannánk az őskorba”

„Egy új űrkorszak hajnalán járunk” – jelentette ki Dr. Sárhegyi István, aki a hazai űrszcéna egyik központi alakja, Magyarországon szinte egyedülálló az, amit ő az űriparról, űrkutatásról tud.

Ne aggódjunk a jövő miatt, üzenik a jövőszakértők

„Kell beszélni a jövőről, mert a legjobb tudomásunk szerint az időnk hátralévő részét ott fogjuk tölteni.”

A többi Horizont-részért kattints ide!

(Kiemelt illusztráció: Getty Images; a podcasteket a Nóniusz Media stúdiójában forgatjuk)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában