A minőségi alkoholfogyasztást tűztük ki a zászlónkra, ezért beszélgetünk a WhiskyNet szakembereivel a kulturált italozásról: ezúttal Szatmári Katalinnal és Szalmás Mártonnal a gint veséztük ki.
A mértéktelen italfogyasztást nem támogatjuk, ezért úgy gondoltuk, beszélgetni kellene a szeszekről úgy, hogy a minőségre, az italozás kultúrájára fókuszálunk. Indítottunk tehát egy sorozatot a WhiskyNettel karöltve a nívós alkoholfogyasztásról.
Ennek keretein belül pedig beszélgettünk már a cukornád párlatáról, a rumról, a mostanság rendkívül menőnek számító gabonapárlatról, a whiskyről, valamint a mexikói párlatokról, a tequiláról és a mezcalról.
A legújabb részben a jelenkor egyik legtrendibb italáról, a ginről tudtunk meg mindent két szakértőtől, Szatmári Katalintól és Szalmás Mártontól. Annyira mindent, hogy a történeti és technikai részletek mellett például még arra is fény derült, hogyan jött Jerry haverjának, Tom macskának az ötlete.
Mivel a gin úgy készül, hogy egy semleges ízű alkoholpárlatot borókával vagy annak kivonatával ízesítenek, ezért egykor hatalmas volt a mozgástér a készítésénél – Angliában ki is tört a ginőrület. De erről minden egyéb részletet megtudhatsz a beszélgetésből.
Akik beszélgetnek
» Vendégek: Szatmári Katalin, a WhiskyNet tulajdonosa, és Szalmás Márton, a WhiskyNet márkamenedzsere.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.
Kattints, kövess, lájkolj!
Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!
Az előző részek:
A többi Horizont-részért kattints ide!
A podcast elkészítésében együttműködő partnerünk volt a WhiskyNet.
(Kiemelt fotó: Pálfi Balázs; a podcasteket a Nóniusz Media stúdiójában forgatjuk)