Rendkívül különlegesek a mexikói párlatok, sőt már maga a növény is, amiből készülnek. Most mindent átbeszéltünk erről az izgalmas és lokális világról – 3. rész, tequila és mezcal.

A mértéktelen italfogyasztást nem támogatjuk, ezért úgy gondoltuk, beszélgetni kellene a szeszekről úgy, hogy a minőségre, az italozás kultúrájára fókuszálunk. Indítottunk tehát egy sorozatot a WhiskyNettel karöltve a nívós alkoholfogyasztásról, ennek keretein belül pedig beszélgettünk már a rumról és a whiskyről.

A legújabb részben pedig egy roppant izgalmas beszélgetésünk volt a mexikói agavépárlatokról két szakértővel, Szalmás Mártonnal és Séra Mátéval.

Szalmás Márton és Rétsági Oszkár

A tequila és a mezcal egy Mexikóban őshonos növényből, az agavéból készül, de hogy melyikből, miként, és egyáltalán mitől lehet valamit tequilának vagy mezcalnak nevezni, az a podcastből kiderül. Ahogy az is, hogy mennyire speciális eljárások vannak, és hogy mitől behatároltak a lehetőségeik az agavépárlat készítőinek, amiért olyan különlegesek ezek az italok.

Akik beszélgetnek

» Vendégek: Szalmás Márton, a WhiskyNet márkamenedzsere és Séra Máté, a GoodSpirit Shop értékesítője.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.

Kattints, kövess, lájkolj!

Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!

Az előző részek:

„Mindenkire vár valahol egy rum, ami a kedvence lehet”

Az alkoholfogyasztásnak itthon van kultúrája, de leginkább a mennyiség miatt, ezért fontosnak tartjuk ezt másik irányba terelni: a mértékletes és minőségi italozás felé.

Amit mi menő whiskynek gondolunk, az csak a belépőszint

Fejlődésben van a whiskykultúra Magyarországon, de még így is eléggé gyerekcipőben jár, és hogy ez változzon, szakértőkkel beszélgettünk a híres párlatról.

A többi Horizont-részért kattints ide!

A podcast elkészítésében együttműködő partnerünk volt a WhiskyNet.

(Illusztráció: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

További cikkeink a témában