Rendkívül különlegesek a mexikói párlatok, sőt már maga a növény is, amiből készülnek. Most mindent átbeszéltünk erről az izgalmas és lokális világról – 3. rész, tequila és mezcal.
A mértéktelen italfogyasztást nem támogatjuk, ezért úgy gondoltuk, beszélgetni kellene a szeszekről úgy, hogy a minőségre, az italozás kultúrájára fókuszálunk. Indítottunk tehát egy sorozatot a WhiskyNettel karöltve a nívós alkoholfogyasztásról, ennek keretein belül pedig beszélgettünk már a rumról és a whiskyről.
A legújabb részben pedig egy roppant izgalmas beszélgetésünk volt a mexikói agavépárlatokról két szakértővel, Szalmás Mártonnal és Séra Mátéval.
A tequila és a mezcal egy Mexikóban őshonos növényből, az agavéból készül, de hogy melyikből, miként, és egyáltalán mitől lehet valamit tequilának vagy mezcalnak nevezni, az a podcastből kiderül. Ahogy az is, hogy mennyire speciális eljárások vannak, és hogy mitől behatároltak a lehetőségeik az agavépárlat készítőinek, amiért olyan különlegesek ezek az italok.
Akik beszélgetnek
» Vendégek: Szalmás Márton, a WhiskyNet márkamenedzsere és Séra Máté, a GoodSpirit Shop értékesítője.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.
Kattints, kövess, lájkolj!
Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!
Az előző részek:
A többi Horizont-részért kattints ide!
A podcast elkészítésében együttműködő partnerünk volt a WhiskyNet.
(Illusztráció: Getty Images)