Az ébredéstől a szexen át az edzésig mindennek meghatározták az ideális időpontját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valószínűleg a legjobban téged is az érdekel, hogy mikorra érdemes időzíteni a hancúrozást, úgyhogy kezdjünk is mindjárt ezzel!

Abban persze nincs vita köztünk, hogy a szex az bizony minden napszakban kiváló dolog. Nem sokat számít, hogy mikor csinálod, az mindenképpen fantasztikus. Éjszakai szex? Bármikor jöhet. Délutáni móka? Nincs is annál jobb! Félrészegen hajnali 2-kor huncutkodni egyet? Pazar.

A tudomány szerint azonban az a legtutibb, ha korán reggel csináljátok. Egy kutatócsoport legalábbis ezt állítja, és már nem ők az első nagy koponyák, akik erre jutottak, szóval lehet benne valami. Egy jó napindító menet után sokkal könnyebben veszel minden akadályt, amit eléd sodor az élet.

A Forza Supplements 1000 fős tanulmányában persze nemcsak annak jártak utána, hogy mikor érdemes a leginkább szexelni, hanem egy komplett kis napi rutint is összeraktak. Megvizsgálták, mikor kellene felkelni, kajálni, dolgozni, relaxálni, és még azt is, hogy mikor ajánlott legurítani egy pohárka vörösbort.

 • 06:45 - Ideális esetben ekkor ébredsz, miután az előző éjszaka 22:10 környékén feküdtél ágyba. A jó minőségű és kellő hosszúságú alvás mindennek az alapja.
 • 07:00 - Egy kis kardió edzés ébredés után, hiszen a szakértők szerint, ha reggeli előtt mozogsz, valamivel több zsírt égethetsz el.
 • 07:15 - Reggeli, nagyjából fél órával az ébredés után.
 • 07:30 - A nap fénypontja, a szex legfőbb ideje. A kutatók szerint a reggeli együttlét hatására csökken a vérnyomás és a stresszhormonok szintje, na és persze jó kedvre derít, ezáltal felkészíti a nap hátralévő részére.
 • 09:45 - Mivel ekkor vagyunk képesek a leginkább koncentrálni, ilyenkor érdemes a legkeményebben melózni, vagyis a legfontosabb dolgokat ekkortájt kéne elintézni.
 • 10:45 - A stressz szintünk ilyenkor éri el a csúcsot, tehát ilyenkor ideális esetben beiktathatunk egy kis pihenőt.
 • 12:15 - Az ebédünket nagyjából 4 órával a reggeli után érdemes elfogyasztanunk.
 • 18:00 - A vacsorát pedig este 6 körül.
 • 18:10 - Ha néhanapján megiszol egy kis alkoholt, akkor azt vacsora közben/vacsora után ajánlott megtenni. Ha nem hagysz elég időt az ivás és a lefekvés között, azzal az alvásod minőségét is rontod, és a májaddal sem teszel jót. Így azonban lesz még elég ideje ahhoz, hogy elvégezze a dolgát.
 • 18:30 - Ha lejársz a kondiba, akkor azt estefelé, 18-19 óra magasságában érdemes a leginkább megtenni, hiszen az erőszint ilyenkor optimális.
 • 22:10 - A lefekvés ideális időpontja. A legfontosabb alvási fázis éjfél előtt jön el, ezzel az izomnövekedéshez is hozzájárulhatsz.

A kutatók természetesen azt is kihangsúlyozták, hogy nincs két egyforma ember, tehát mindenkinek eltérhetnek az igényei, ám a legtöbbünk számára ezek az ideális időpontok a legfontosabb aktivitásokhoz. Nyilván nem kell mindegyiket betartani és apróbb módosításokat is tehetsz, ám egy próbát mindenképpen megér a dolog, ha már egyszer tudományos alapon meghatározták nekünk, milyen rutin alapján lehetünk a legegészségesebbek és a legboldogabbak. Ami pedig a szexet illeti, ne hagyd, hogy megmondják neked, mikor kellene tenned! Független férfi vagy, független szerszámmal, amit akkor használsz, amikor csak akarsz.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.