Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megszólal az ébresztőd, te azonban rányomsz a szundira. Pár perc forgolódás után kikászálódsz az ágyadból, elszürcsölgetsz egy kis kávét és átgondolod, mit is kellene elvégezned aznap. Valószínűleg valami hasonló lehet a reggeli rutinod, pedig Jocko Willink egészen mást javasol.

Egy korábbi Navy SEAL-parancsnok javaslataira pedig érdemes lehet odafigyelni. Pláne akkor, ha az illető Jocko Willink, az Irakot is megjárt veterán, aki azóta könyveiben, podcasten keresztül és saját tanácsadó cégének közvetítésével osztja meg tapasztalatait és tippjeit a nagyközönséggel.

- mondta el Willink, aki a reggeli mélázgatás helyett 4:30-kor már ki is pattan az ágyból, magára kapja az előző este már kikészített edzőcuccát, és lesiet a garázsában kialakított konditermébe. Ő mindenkinek azt tanácsolja, hogy korán ébredjen fel - ha nem is fél ötkor - és mindenképpen állítsa össze a másnapi teendők listáját még lefekvés előtt, hogy reggel ne kelljen ezen agyalgatni.

Állítása szerint egy kiadós reggeli edzéstől sokkal könnyebben ébred fel testileg és lelkileg is, hogy aztán kellőképpen energikus legyen egész nap. A kávé egy ilyen ütős napindítással szemben semmit sem ér. Willink tehát általában már túl van egy kemény tréningen, amikor az átlagemberek elkezdenek ébredezni és járatni az agyukat.

Elég katonásan hangzik, de mégis mit vártál egy korábbi kommandóstól? De legalább már meg is van a terved holnap reggelre.

Ha pedig már itt tartunk, ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.