Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A ma férfijának egyik legnagyobb problémája a nemzőképtelenség. Egy tanulmányból pedig kiderült, hogy készülhetsz rá, ha nyakatokon a gyerekprojekt és/vagy minőségi spermát adnál ki a "kezeid" közül.

Egy spanyol kutatás ugyanis arra a megállapításra jutott, hogy a több zöldséget és gyümölcsöt, de kevesebb fehérjét és zsírt fogyasztók jobb minőségű spermával rendelkeznek.

Ez pedig a zöldség és gyümölcsben található antioxidánsoknak köszönhető, ezek ugyanis csökkentik a szervezet oxidatív stressz szintjét, ami nagyban befolyásolja az ondó koncentrációját és mozgékonyságát, úgy alapból a minőségét.

A kutatók szerint a sárga és a narancssárga színű zöldségek és gyümölcsök a legjobbak. Tipp: a sárgarépa növeli meg leginkább a spermák sebességét, az édesburgonya és a dinnye pedig a mennyiségét. Szívesen.

Tehát kiderült, hogy az egészséges étrend nemcsak a betegségmegelőzés szempontjából fontos, de a spermaminőség miatt is érdemes rá odafigyelni.

Vagyis ha nyakatokon a gyerekprojekt, akkor ez egy hasznos segítség lehet. Ja, és ezzel kapcsolatban van még jó hírünk, ugyanis...

(Forrás / fotó: napidoktor / The Verge)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.