Azt hiszed, nem tudod, mi az. Pedig vágod te, csak nem nevezted nevén: ez a hipszter szakirány férfias minorja. Most megmutatjuk azt is, hogy sajátíthatod el a favágóstílust hét lépésben.

Baseball sapka

Ha fűrészelsz, akkor praktikusan előrefelé, egyébként viszont hátratolva, hogy könnyen letörölhesd a homlokodon gyöngyöző izzadságot favágás közben. Ha süt a nap, akkor is legyen hátratolva a napellenző, majd a kezeddel árnyékolsz szépen. Ha nyomot hagy a homlokodon a műanyag méretállító pöcök, annál jobb.

Növessz szakállat!

Nincs jó favágó szakáll nélkül, a favágószexuális kinézethez pedig legalább fél hüvelyknyivel növeszd meg az állad alá. A tanácsunk tehát: a borotvát dobd el a sunyiba és a dús, selymes, jól ápolt és illatos szakállcsodáért rendelgess innen pár cuccot.

Kockás ing

A szakállhoz ugyanolyan jól illik mint a vad fareszeléshez egy jó kockás ing. Két- vagy háromszínű variánsokat szerezz be: a piros-fehér-kék és a piros-kék-zöld talán a legautentikusabb kombinációk. De mindenképpen kockás (jó-jó, négyzetrácsos) legyen, gombokkal, mellzsebbel és alap piros színnel.

Tetkók

Ez csak járulékos extra, ami hozzáad az “Én már láttam dolgokat, én tudom, mi a kemény élet, fiam” imidzsedhez. De vonalkód és nonfig válltetkó helyett a kézfejedre írass mondjuk betűket és varrasd végig a karodat a legszemélyesebb motívumokkal, amiktől minden nő hanyatt fog esni romantikus meghatódottságában érzelmes férfiasságod tintajelei láttán.

Strapabíró nadrág

Amibe betűröd a fentebb megszerzett kockás ingedet és ha elég extrém vagy, akkor a szakálladat is. Ezen felül lógasd ki a zsebedből a traktorkulcsot és szisztematikus kézbeletörlésekkel koptasd igazán férfiassá a combrészt.

Szerszám

Lehet balta vagy zsebfűrész is, csak legyen: enélkül hogy lehetnél favágószexuális? Ezt a darabot nem is kell magyarázni, csak egyszerűen szerezd be: két bőrkeményedéses kezével házat építő hímállat lesz belőled kábé negyed másodperc alatt, aki lehajtott fejjel bevág egy sört és egy whiskeyt egy tucat városi nő epekedő pillantásaitól kísérve.

Bakancs

Amibe beletűröd a nadrágot, amivel úgy gázolsz át bármilyen sártengeren, mint Gollam a Holtlápon, meg amiért Bear Grylls is a fél karját odaadná. Férfias, rusztikus és kemény bakancs zárja a szettedet, amit pöttyözzék sárfolt, díszítsék faforgács s szépítsék fűcsomók a kemény favágás egyértelmű jeleiként.

És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!