Mindjárt beindul a spárgaszezon, úgyhogy utánanéztünk, miről ismerjük meg a már nem friss növényt, és az is kiderül, hogyan lehet tárolni a tavasz egyik legtutibb idényzöldségét.

A márciusi tél miatt enyhén csúszott, de a nyakunkon a szezon, ilyenkor meg oktondiság nem enni a remek spárgából. Itthon is termesztik, az öttömösi a leghíresebb, de hiperekben, szuperekben sok az importcucc is. Mi azért próbáljuk a helyit fogyasztani, az kevesebbet utazott és nagy valószínűséggel frissebb is. Apropó, frissesség! A videóban megmutatja a hölgy az okosságot: a kiszáradt zöldséget arról ismerjük meg, hogy a töve széttöredezett, a spárga feje megpuhult és nincs egyben.

Ha megvettük a szép, friss zöldséget, de nem fogyasztjuk el azonnal, kicsit nyessük vissza a szárát (törhetjük is), állítsuk vízbe, és tegyük be a hűtőnkbe egy fóliával letakarva. Így lassabban szárad ki, és legalább egy héttel tovább eláll. Mondjuk a legtutibb, ha azonnal megesszük, de ha nagy mennyiségben veszünk, jól jöhet ez a trükk.

(Forrás: chow.com)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés