Alig egy hete, hogy nagyon vagány, előremutató, technológiai szempontból is bomba jó magyar elektromos hajókról írtunk, erre tessék, megláttuk és beleszerettünk a földkerekség valószínűleg leggyönyörűbben formatervezett elektromos hajójába.

A hajót pedig Zebra Boatnak hívják, amelyet a párizsi Dimitri Bez ipari tervező álmodott meg. Ami a Zebrán elsőként szembetűnő, az a hajó testét borító fa- és krómlécek egyedülálló mintája, amit az 1947-es Sea Maid Wooden Ski Boat inspirált.

A hajó nagy teljesítményű elektromos motort és egy OLED érintőképernyős tabletet kapott a műszerfalra. Ezen kívül nincs túlbonyolítva, a kormányon kívül kb. mást nem is találunk, mindent a tabletről irányíthatunk.

Sokan elfelejtik, de az elektromos motor nem újkeletű divathóbort: az 1880-as évektől egészen az 1920-as évekig nagyon népszerűek voltak, egészen addig, amíg aztán a belső égésű motorok kerültek fölénybe.

Ma viszont újra menő, modern és talán felsőbb körökben elvárt is az elektromost választani a benzinfaló szörnyetegek helyett - legyen szó akár autókról, akár motorcsónakokról.

És a jó hír, hogy ezzel együtt nem kell lemondani a dinamikáról, a sebességről, és a formabontó dizájnról sem.

Bez klasszikus, de kifinomult stílusú és hangulatú hajója hihetetlenül modern és innovatív a maga kategóriájában - mi totálisan beleszerettünk!

(via Airows)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés