Az Európa-bajnokságon ugyan 16 nemzet szerepel, de a cserepadra nem akartunk leültetni egy sört sem, szóval csak kezdő 11-ben gondolkodtunk. Az all star csapatunkban akad mindféle játékos: ragyogóan világos, rubinként vöröslő és éjsötét, valamint könnyű 5 %-os és brutális 8.5-ös. Két dolgot sajnálunk, de azt nagyon: 1. hogy a belgák nem jutottak ki, és így nincsenek belga sörök sem (persze ez ne akadályozzon meg minket semmiben!) 2. hogy mi sem vagyunk ott, mert a Főzdefesztes kézműves sörökből már simán ki tudnánk állítani egy kezdőt. Akkor hát: helló sportbarátok, a pályán már felsorakozott az európai sörválogatott! Ismerkedjünk meg a játékosokkal!

1. Bernard Cerné pivo, Csehország

1-es mezszámmal – a világ egyik legjobb hálóőre, a kapusok Magnetója, azaz Petr Čech előtt tisztelegve – a Bernard Cerné pivo. Egy dunkel, vagyis szinte fekete színű italról beszélünk, ami ízével kivívta a minőségi sör iránt rajongók tiszteletét. A tegnapi meccs ugyan nem sikerült valami fényesen (eufemizmus: az oroszok nagyon elintézték Rosickyékat), de a folytatásban még bizonyíthatnak a csehek.  Ha fociban is olyan jók lennének, mint sörben, akkor bajban lenne Európa! Ár: 550 Ft. (0.5 l)

2. Belij Medvegy, Oroszország

A balhátvéd posztján egy fehér medve, vagyis a Belij Medvegy. Az oroszoknak a vodkát nem számítva elég furcsa italokat sikerül összehozni, ott van például a kvasz, és őszintén szólva a Belij Medvegy is sajátosan orosz ízvilággal bír, de egy próbát mindenképpen megér. A Lukoil benzinkutaknál működő Arbat termékei között találhatunk belőle. Ár: 599 Ft. (0.5 l)

 

3. Fullers Golden Pride, Anglia

Sűrű, olajos textúrájú és magas alkoholtartalmú sörről van szó, szóval a védelem közepére való masszív játékosról beszélünk. 8.5%-os alkoholtartalom sörben nem kispálya, szóval tiszteletet a Fullers-nek! Ár: 500 Ft. (0.33l)

4. La Trappe Dubbel, Hollandia

Sört értő ínyenceknek igazi csemege lesz a rubinvörös színű La Trappe Dubbel, ami egy eredeti trappista apátsági különlegesség. Igazi unikum (nem úgy!), és nem csak Van Persie rajongóknak ajánljuk. Ár: 700 Ft. (0.33l)

5. Karpackie, Lengyelország

A lengyelek ugyan házigazdaként vesznek részt az Eb-n - tegnap nem kevés szerencse is kellett a döntetlenhez -, de azt tegyük hozzá, hogy az elmúlt huszonöt évben többször voltak világversenyen, mint mi. (Lássuk be, ez nem volt nehéz dolog.) A lengyel-magyar barátság jegyében is szurkolunk nekik, közben meg Karpackie sört kortyolunk, ami nem egy luxustermék, de fogyasztható darab. Ár: 148 Ft. (0.5 l)

Ez volt a védelem (4-4-2-ben toljuk), most jön a középpálya olaszokkal, németekkel, spanyolokkal! Kattints a tovább gombra!

6. Guinness, Írország

Elérkeztünk a középpályához! A Guinness igazi klasszikus barna sör, amelyről már értekeztünk a Player hasábjain. Az íreket már ezért is lehet szeretni, úgyhogy hajrá Robbie Keane és bandája! Sláinte! Ár: 789 Ft. (0.44 l)

7. Paulaner O. M. Hell, Németország

Egy echte lager sör Bajorország szívéből, ami akkora klasszis, mint a németek legtörökebb játékosa, a beépített radarral rendelkező Meshut Özil. A németek szerintünk bejutnak a döntőbe, és ha így lesz, akkor megjutalmazzuk magunkat egy rekesz Paulanerrel, nem mintha német-drukkerek lennénk, hanem csak úgy. Ár: 450 Ft. (0.5 l)

8. Estrella, Spanyolország

A Xavi-Iniesta fémjelezte középpályás sor minden bizonnyal idén is művészi szintre emeli a futballt, gyönyörködjünk benne, közben kortyolgassunk Estrella sört. Ár: 299 Ft. (0.5 l)

9. Peroni, Olaszország

A középpálya szélén az olasz Peroni. A calcio, vagyis az itáliai labdarúgás ugyan ebben az évtizedben harmadik mélyrepülését éli, de a jó hír, hogy a Peronin ez nem érződik. Egyszerű, könnyű világos sör, szerethetően tiszta élmény. Ár: 390 Ft. (0,33 l)

A középpályás sor kipipálva, jön a 4-4-2 formáció eleje, a csatársor! Kattints a tovább gombra!

10. Kronenbourg 1664, Franciaország

A gallkakasos brigád a Kronenbourg 1664-gyel képviselteti magát, ami a nagy hiperekben a magas árkategóriájú cikkek közé tartozik, de egy erősebb mezőnyben nem biztos, hogy továbbjutna a csoportjából. Tulajdonképpen mégsem okoz csalódást: megisszuk és söríze van. A Kronenbourg itt csatár, mert Benzema szerintünk legalább 3 gólt fog lőni. Ár: 339 Ft. (0.5 l)

11. Amager Fru Fredriksen, Dánia

A csatársorban a mezőny legértékesebb tagja, vagyis az Amager Fru Fredriksen, a sörök Laudrupja! Stout típusú ital, ami egyszerre sötét, mint az éjszaka, az ízhatása száraz, gyümölcsös és karamellás. A dánok pont 20 éve nyertek Eb-t, lehet, hogy itt az idő az újrázásra? Az biztos, hogy az Amager Fru Fredriksenen semmi nem fog múlni! Ár: 1900 Ft. (0.5 l) Ha közelebbről megismerkedünk ezzel a tizenegy játékossal, akkor ezen az Eb-n csak nyerhetünk!

Ha tudni szeretnéd, hogy hogyan néz ki a legprovokatívabb sörök válogatottja, akkor csak kattintanod kell! Ittál már fánkízű sört?

És ezt olvastad már?
Itt nézd meg Amyt, mert a Tinderen nem fogod látni