Puhára főzőtt karfiol kapros savanyú chipsszel, vajas zsemlébe csomagolva – a zöldségfaló amerikaiak új kedvence lehet.

Három amerikai helyszínen (Denver, Charleston és az észak-karolinai Greensboro-Triad régió) is elkezdte egy új, növényi alapú előétel forgalmazását az atlantai központú Chick-fil-A étteremlánc. Ez pedig nem más, mint egy teljes karfiolból készített szendvics, amelyet az étterem jellegzetes fűszerezésben pácolnak és paníroznak.

A karfoilt nyomás alatt puhára főzik, majd kétféle kapros savanyú chipsszel párosítva tálalják két pirított, vajas zsemle közé bújtatva.

Az újdonságot tesztelő vendégek egy applikációban csekkolhatják, hogy a helyi éttermükben meg tudják-e kóstolni a karfiolos szendvicset.

A Chick-fil-A közleménye szerint közel négy éven át csiszolgáttak házon belül a receptet, mire megtalálták a megfelelő összetevőket és a tökéletes elkészítési módot.

Bennünket az is meglepett, hogy létezik „menü- és csomagolási igazgató”: a cégnél ő Leslie Neslage, aki szerint a vendégektől kapott visszajelzések alapján kezdtek el több zöldséget tartalmazó étellel kísérletezni, de végig szem előtt tartva, hogy megmaradjon a „jellegzetes Chick-fil-A ízvilág”.

Az atlantai központú, családi tulajdonban lévő hálózat több mint 2800 éttermet működtet az Egyesült Államokban, Kanadában és Puero Ricóban. A láncot 1967-ben alapította S. Truett Cathy, és a filozófiájuk szerint elkötelezettek az egyes éttermek környékén élő helyi közösségek kiszolgálása iránt.

(Forrás: Chew Boom, Chick-fil-A, fotó: Chick-fil-A)

Ez is érdekelhet:

Megfejtették, miért van olyan fura formája a karfiolnak

A bimbókból virágok lennének, de ezt a célt sosem érik el.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában