Fenntartható veteményest szeretnél? Víztakarékosan, gyomlálás nélkül, mégis gyommentesen kertet művelni? Budapesten is megtanulhatod egy okleveles kertészmérnöktől.

Az egészséges táplálkozást érdemes a gyökereinél, azaz a kertben, sőt a talajnál elkezdeni – ezzel a frappáns felütéssel indul a dallamos nevű Egészséges kert, Kert és egészség a Föld napján! programjának bemutatása. Aztán nyomban a lényegre is térnek: itt nemcsak álmodozhatsz a kertészkedésről, hanem érdemben tanulhatsz, mivel

okleveles kertészmérnökök mondják el, hogyan lehet vegyszermentes, egészséges és csodás zöldségeket az asztalunkra tenni.

Kezdve a jó talajjal, hiszen az mindennek az alapja.

„Segítséget kaphatunk abban, hogyan érdemes fenntartható veteményest kialakítani, vagyis miként lehet víztakarékosan, gyomlálás nélkül, mégis gyommentesen kertet művelni az egymást segítő növények ismeretében. Ha 'okosan' kertészkedünk, az nemcsak a kertnek jó, de időt is spórolunk vele” – írja a KözösségiKertek és a KÉK Facebook-esemény-ismertetője.

A vendégek

Dr. Fekete Szabolcs okleveles kertészmérnök mesél a tavaszi kerti teendőkről, balkon- és párkánykertészkedésről, hogy kertkapcsolat nélkül is legyen esélyünk némi saját terményre.

Papp Orsolya kertészmérnökként végzett, és az egyetem után pár évet botanikai kutatással töltött, mely időszak megalapozta az ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó tudását. Ezután ökokertet vezetett és gondozott, erdei iskolai foglalkozásokat tartott, biozöldség-termesztési üzemrészt irányított. Jelenleg az ÖMKi-nél az ökológiai gyümölcs-, zöldség- és gyógynövénytermesztés szakreferenseként dolgozik, ennek keretében kutatást, oktatást és szaktanácsadást végez.

Varga Szabolcs agrármérnök, növényvédelmi szakmérnök és Vargáné Topor Erika okl. kertészmérnök, közgazdász-mérnöktanár a térségükben meghatározó szerepet töltenek be az alternatív gazdálkodási módszerek, a biogazdálkodási szemléletek, a fenntartható mezőgazdaság felé mutató törekvések terén. Saját gazdaságukban előállított zöldségekből és gyümölcsökből egy manufaktúrát is működtetnek, ahol a száraztésztától kezdve a chili szószokon át számos más finomságot is készítenek.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Időpont: 2023.04.22. 13:30
Helyszín: Kisdiófa Közösségi Kert
További részletek Facebookon!

Ez is érdekelhet:

Ezt az ötven 150 éves épületet nézheted meg a Budapest100-on

Budapest 150. szülinapja alkalmából a Budapest100 idén a 150 éves házakat ünnepli. Összesen 50 olyat nyitnak meg, amelyek többé-kevésbé eredeti formájukban maradtak meg – de ilyeneket szinte csak Pesten találunk, Budán elvétve, Óbudáról pedig szinte teljesen eltűntek ennek a korszaknak a hírmondói.

Igazán büszkék lehetünk Budapest helyezésére ezen a toplistán

Erős mezőnyben állt helyt a magyar főváros.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A világ legszebbjei közé választottak egy budapesti konyhát

Heti ötször edz ez a lány, egy-két alkalommal csatlakoznánk hozzá

További cikkeink a témában