Csak annyit mondunk: szívesen.
A kivit sokféleképpen megszabadíthatjuk a héjától, például hámozóval, késsel, kanállal, de akár egy (üveg)pohárral is, és csak a kézügyességünkön múlik, hogy mennyi marad a hámozás után belőle, azaz a gyümölcshúsából. Ugyanakkor nem is kell feltétlenül megpucolni, hogy ehetővé varázsoljuk, merthogy elég ehhez
egy mosogatószivaccsal ledörzsölni a barnás héjáról a szőröket.
Ennek nemcsak az az előnye, hogy kevesebb munkával jár és több marad belőle, hanem az is, hogy így hozzájuthatunk a héjában rejlő jóságokhoz, merthogy ez is tele van rosttal és vitaminokkal, ráadásul háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a húsa.
A kivi (húsa) igazi vitaminbomba: gazdag a C-vitaminban, igen magas a rost-, az A-, E- és K-vitamin-tartalma, sok kálium, foszfor és magnézium rejlik benne, mindemellett pedig alacsony a kalóriatartalma – vagyis jó az immunrendszerünknek és az emésztésünknek, és még nem is hizlal.
Ilyen sokféleképpen pucolhatsz kivit:
(Fotó: Unsplash)
Ez is érdekelhet: