Csak annyit mondunk: szívesen.

A kivit sokféleképpen megszabadíthatjuk a héjától, például hámozóval, késsel, kanállal, de akár egy (üveg)pohárral is, és csak a kézügyességünkön múlik, hogy mennyi marad a hámozás után belőle, azaz a gyümölcshúsából. Ugyanakkor nem is kell feltétlenül megpucolni, hogy ehetővé varázsoljuk, merthogy elég ehhez

egy mosogatószivaccsal ledörzsölni a barnás héjáról a szőröket.

Ennek nemcsak az az előnye, hogy kevesebb munkával jár és több marad belőle, hanem az is, hogy így hozzájuthatunk a héjában rejlő jóságokhoz, merthogy ez is tele van rosttal és vitaminokkal, ráadásul háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a húsa.

A kivi (húsa) igazi vitaminbomba: gazdag a C-vitaminban, igen magas a rost-, az A-, E- és K-vitamin-tartalma, sok kálium, foszfor és magnézium rejlik benne, mindemellett pedig alacsony a kalóriatartalma – vagyis jó az immunrendszerünknek és az emésztésünknek, és még nem is hizlal.

Ilyen sokféleképpen pucolhatsz kivit:

(Fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Lehet, hogy eddig rosszul pucoltál gránátalmát

Így már nem is tűnik annyira nehézkesnek és bonyolultnak ez az egész.

A csontleves az igazi szuperfood – kipróbáltuk az Allee-nál nyílt Alaplé bárt

Az Alaplé igazi tápanyagbomba, az immunrendszer legjobb barátja, de bennünket már a karakteres, erőteljes ízvilágával is meggyőzött.

Az egészség pofonegyszerű és varázslatos titka: az erjesztés

Ma már sokkal ismertebb és vonzóbb néven fut: fermentálás. Ez a régi módszer nemcsak az ételek ízét és textúráját javítja, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. És még nagyon egyszerű is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Valentin-napi erotikus ajánló: 10 nőtípus, 10 szenvedélyes ajándék

Laurával sétálgatnánk a Gorcsev Iván sétányon

Vérvörösre színeződött egy folyó vize Argentínában

További cikkeink a témában