Felmérés készült arról, hogyan utaznak két- és négylábúak.

Legkésőbb a Bëlga bëlgásan minőségi dala/klipje óta tudjuk: a benzinkút nem csak arra való, hogy ott benzint (vagy gázolajat) töltsünk a járművünkbe.

A Mol-kutak nagyjából felénél, 202-nél csipolvasó is van, tehát ha vagy olyan jó fej, hogy találsz egy elkóborolt kutyát, megfogod és odaviszed, akkor esélyt adsz neki, hogy hazajusson az otthonába (a csipolvasós Mol-kutak listája megtalálható a Mol töltőállomás-keresőjén, a Mol Move applikációban, illetve a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában is).

A csipolvasó segít összekapcsolni az ijedt kutyát az aggódó gazdival

Mindegyik Mol-kút kutyabarát, szóval a cég láthatóan törődik az állatokkal, nemrég pedig a Move nevű hűségprogramjuk felhasználói körében reprezentatív felmérést is végeztek a kutyatartási és kutyával utazási szokásokról.

A move-osok 71%-a tart állatot otthon, 53%-uk kutyát – inkább kistestűt (32%), mint nagytestűt (26%). A nőkre, a 30 év alattiakra és a vidéki kisebb városokban, községekben élőkre jellemzőbb a kutyatartás.

Cuki, de így sose szállíts kutyát!

A válaszadók 33%-a viszi magával nyaralni a kutyáját, a többség (71%) ismerősökre, családtagokra bízza ilyenkor kedvencét. A move-os gazdik 80%-a szokta autóban magával vinni kutyáját, legtöbbször csak rövidebb utakra, 48%-uk mondta azt, hogy időnként egy-két vagy akár több órás utakra is indul kutyájával, ezek azonban ritka, nem rendszeres alkalmak. Ilyenkor a többség (67%) óránként megáll, hogy a kutya mozoghasson, elvégezze a dolgát.

A kutyáját 33% a biztonsági övhöz hámmal rögzítve utaztatja, vagy szintén szabályosan és biztonságosan boxban (18%). Ma már ritkább, de nem elég ritka, hogy ölben (16%) vagy lábnál (11%) utaznak.

Ami a legfontosabb: ha a kutyáddal utaztok, mindig figyelj a szükségleteire, arra, hogy ne melegedjen túl, rendszeresen álljatok meg – például egy Mol-kútnál – inni, lehűlni!

Nemrég írtunk róla, mire kell figyelned, ha a kutyáddal mennél strandolni:

A kutyádnak is kellhet naptej, és egyéb praktikus tanácsok kutyás strandoláshoz

Pár éve még csak nyolc kutyabarát strand volt az országban, ma már több mint húsz. Nézd meg, hol találod ezeket, és mit kell tudnod, ha kutyával mész vízpartra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja