Azt írja a Guardian, hogy a színész 43 millió dolláros támogatást ígért be erre a természetvédelmi akcióra.

DiCaprio jelenléte persze nem meglepő, az Oscar-díjas színész előszeretettel támogatja a környezetvédelmet, de a Galápagos-szigetek természeti helyreállítására szánt összeg elképesztő.

A projekt egyik fő helyszíne a Floreana-sziget, amely 54 fenyegetett fajnak ad otthon, és ahova a tervek szerint tizenhárom faj egyedeit telepítik vissza, mert helyben kihaltak.

„A Galápagos-szigeteken találkoztam Paula Castañóval és társaival, akik azon dolgoznak, hogy megmentsék a bolygó egyik legpótolhatatlanabb helyét. A vadállomány világszerte csökken, több mint 1 millió faj került a kihalás szélére. A Föld megmaradt vad területeinek több mint a fele eltűnhet a következő évtizedekben, ha nem cselekszünk határozottan”

– nyilatkozta Leonardo DiCaprio a Guardiannak.

Paula Castaño már nyolc éve dolgozik a szigetek természeti helyreállításán, és ő hisz abban, hogy lehet együtt az ökoszisztémák újjáépítését és a közösség támogatását is.

„A Galápagos-szigetek szárazföldi területének 97%-a nemzeti park státusz alá tartozhat. Nem az emberek ellen dolgozunk, hanem megpróbálunk velük együtt újjáépíteni ezt az ökoszisztémát.”

Castaño azt mondta, együtt tud élni az ember és a természet, arrafelé például nem félnek az állatok az embertől, hiszen együtt dolgoznak régóta.

„Ha elmész a strandra, oroszlánfókákat láthatsz heverni valahol a sarokban a szikláknál, melletted sütkéreznek a napon. Nincsen olyan fenyegetettség érzésük, mint más helyeken, ahol félnek az emberektől az állatok.”

(via; fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

További cikkeink a témában