Ha ilyen a házad, nem kell nyaraló.

A Framestudio építész- és dizájnstúdió újította fel egészen pazarul ezt az alapból is egészen pazar villát San Francisco közelében. Az 1959-ben épült, Ridhewood névre keresztelt házat eredetileg Henry Hill építész tervezte Alamóban, San Franciscótól harminc kilométerre.

A bumeráng alakú ház egy egészen pompa medencét ölel körbe, amin csak korona a hihetetlen kilátás a San Ramon-völgyre és a Mount Diablóra.

A házon két korábbi tulajdonosa nem túl szerencsés átalakításokat végzett, majd évekig üresen állt, mielőtt jelenlegi állapotára újították volna fel. Az építészek óvatos, profi munkával restaurálták és állították vissza az épület legkarakteresebb részeit úgy, hogy közben a jelenlegi tulajdonos új igényeit is figyelembe vették.

Így alakultak ki az óriási, üveg tolóajtók és a látványos növényzet is a bejáratnál, valamint két új szárnyat is csatoltak a házhoz: az egyikben egy hálószoba, a másikban pedig egy konyha, étkező és hihetetlen kilátással kecsegtető lounge-rész várja a lakókat.

Szintén új elemként egy bortrezort is kialakítottak, a bútorok dizájnjában pedig egészen gyönyörűen ötvözték a ház építésének korszakát a mai dizájnerbútorokkal, melyek között nem egy ikonikus darabot (például egy Eames-fotelt) is azonnal kiszúrhatunk.

Az eredmény egy annyira bámulatos és mégis nyugodt villa lett, hogy mi az egész nyarat el tudnánk itt tölteni egy old fashioned koktéllal a medence partján.

Ez is érdekelhet:

Ez lehet a csodaszer, ha problémás a lakáskiadás

Egy lakás kiadásakor számos probléma adódhat, és egy sima bérleti szerződés nem oldja meg ezeket. Van viszont egy okirat, amivel megelőzhetőek a pereskedések és viták.

(Fotók: Dezeen)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában