Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szeretnél csúcskategóriás ízélményeket kipróbálni, de nincs kedved étteremben feszengeni? Akkor neked ajánljuk a következő lakáséttermet, amit a Zincenco Kitchen prezentál!

Ahogy az elmúlt idők eseményei újfajta trendeket kezdenek diktálni, az is lehet, hogy idővel még nagyobb teret hódítanak majd a lakáséttermek, még Magyarországon is!

Zaida és Igor külföldi tartózkodásuk során csöppentek a gasztronómia világába, ami a kezdetekben csak a baráti társaságnak szóló szerda esti vacsorákat jelentette, aztán jött az elhatározás, hogy az angliai éveket maguk mögött hagyva Budapesten már egy lakáséttermet nyissanak, ami a kint megszokott hangulatú vacsorák magyarországi manifesztációja!

Az ízekért elsősorban Zaida felel, aki már több Michelin-csillagos, és egyéb fine dining éttermet megjárt, míg Igorral remekül kiegészülnek, aki mint a ház ura viszi az esték ívét, amíg Zaida a konyhában serénykedik.

A lakásétteremben nemcsak az a jó, hogy full komfortos és nem kell pingvinbe öltözni, hanem hogy tökéletes bepillantást nyerhetünk a konyhába, és bármikor beszédbe elegyedhetünk a séffel vagy az est urával.

A magas gasztronómiai élmény pedig nem fennhéjázó, üres frázis, hanem a vegytiszta valóság!

Külön halasuk és hentesük van, akiktől a pazar alapanyagokat szerzik be, de a spéci mikrozöldségek is a legkiválóbb kezekből érkeznek!

Mikor mi ott jártunk, egy krumplilevest kóstoltunk, amiben a burgonya és hagyma a lehető legkülönfélébb formában, ízben és állagban jelent meg. Emellett kóstoltunk egy pazar tokhalat borscs redukcióval és Zaida egyedi ötletét, ami olvasztott cukorból fújt gömbbe töltött tejbegríz volt hibiszkusz lekvárral.

A Zincenco Kitchen gyökerei az ízekben is tökéletes harmóniát képviselnek, mivel Igor részéről az orosz ízek reprezentálják magukat, míg Zaida a gyermekkorából magával hozott magyaros vonalon képviselteti magát.

Ami nekem speciel még külön nagyon tetszett, az az est lezárása volt!
Mivel Igor ilyenkor előgurít egy kis bárasztalt, ami meg van pakolva a legprémiumabb szeszekkel, és mint egy kilépő szerepében tetszelgő bármilyen itallal tudjuk zárni a többórás kulináris élményt. Maguk a házigazdàk is csatlakoznak egy koccintásra, ezzel tovább emelve a baráti feelinget, mivel ilyenre nem igazán láttam még példát a fine dining éttermekben.

A Zincenco Kitchen szeptemberben új étlappal várja a közönségét, és a mi véleményünk az, hogy az életben mihamarabb ki kell próbálni egy ilyen pazar ízutazást!

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.