A Jardin Majorelle túlzás nélkül egy darabka földi paradicsom.

Kevés jelzőt koptattak el annyira, mint azt, hogy ikonikus, ám amikor a marokkói Jardin Majorelle villáról beszélünk, akkor teljesen indokolt ez a szóhasználat. Sőt nyugodtan fokozhatjuk is.

Az sem túlzás, hogy ez egy darabka földi paradicsom Marrakesh szívében. Amit most meg is vásárolhatsz.

A villát az 1930-as években tervezték Jacques Majorelle festő számára, majd egy időben a világhírű francia dizájner, Yves Saint Laurent és partnere, Pierre Bergé tulajdonában állt. A modernista épület egyfajta szimbólum lett a városban, egyfajta zarándokhely az YSL-rajongók számára. Érthetően:

Az épület egy egyhektáros botanikus kertbe ágyazódik be, egzotikus növények, jázmin, kaktuszok veszik körbe, saját tava és medencéje is van. Az ég szikrázóan kék, akár az épület, melyről később el is nevezték a Majorelle kék színt.

A névadó festő halála után a villa Yves Saint Laurent-é lett, aki felújította a kertet. Bár a dús zöld környezet ügyesen elrejti az épületet, az nem is annyira kicsi, mint kívülről látszik: a főépület belső kertje körül több nappalit is kialakítottak, és négy – saját terasszal és fürdővel rendelkező – hálószobát is találni benne. A szomszédos szerény pavilonban két hálószoba és egy nappali van, az épületek közt pedig egy medence és egy fedett pihenő.

Számos magával ragadó részletet is látunk: mór boltíves ajtókat, nyitott folyosókat, eredeti bútorokat és burkolatokat.

A Jardin Majorelle villát a Sotheby’s International Realty-n keresztül eladó, árat külön kérésre mondanak.

(Forrás: Designboom, fotók: Unsplash, Facebook/jardinmajorelleofficiel)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Több mint 2000 évig jég borította, de szeptemberre teljesen jégmentessé válhat egy svájci hágó