A Boldog Békeidők társasági életének központja, az egykori „Belvárosi Kávéház” 1901-es pompájában és Wolfgang Puck gasztronómiai irányításával Matild Café & Cabaret néven nyitott újra.

A részletes helyreállítási munkákat követően Matild Café & Cabaret néven újjáéledt történelmi kávéház a Boldog Békeidők korszakát megidéző kétszintes, 300 férőhelyes kávézóval, valamint a Duna utcára nyíló hatalmas szabadtéri terasszal várja vendégeit a Matild Palota épületében.

A nyarat követően különleges kabaréműsorok is várják a vendégeket a Ferenciek terén, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél álló Matild Palotában található történelmi helyszínen.

A kávézó gasztronómiai kínálatában a különleges élmények és minőségi kávék mellett többek között a kávéház csokoládéműhelyében készült kézműves bonbonokat, tradicionális tortákat és péksüteményeket találunk, de a házi galuskával kísért magyaros marhapörköltet vagy a házi készítésű Krúdy-féle kolbászt is megkóstolhatjuk.

A Matild Café & Cabaret vendégei, Krúdy Gyula szobrának társaságában, a szabadtéri kávéház élményét is megtapasztalhatják a Duna utcára nyíló hatalmas szabadtéri teraszon. A Krúdy szobrot még 2021-ben állították fel Magyarország egyik legnagyobb szerzője előtt tisztelegve, aki a kávéházban vetette papírra a Szindbád számos történetét.

„Nem csupán egy tradicionális magyar kávézó született újjá, hanem a főváros szórakozási és gasztronómiai palettája is tovább gazdagodott. Hiszem, hogy a helyszín egyedi hangulata, Wolfgang Puck konyhaművészete és a különleges kabaré műsorok felpezsdítik majd Budapest társasági életét”

– nyilatkozta Emre Pasli, a Matild Palota Szállodaigazgatója.

A helyszín gasztronómiai koncepcióját a hollywoodi sztárok séfje, Wolfgang Puck álmodta meg és a hagyomány, valamint az innováció elegyét testesíti meg. A legendás séf gasztro elképzeléseit helyi kulináris csapata valósítja meg a mindennapok során. A konyhai csapat a legjobb minőségű, helyi alapanyagokat és kifinomult kulináris technikákat alkalmazza az ételek elkészítésekor.

A megújult kávéház gasztronómiai kínálata magába foglalja a helyi cukrászati termékeket, süteményeket, pékárukat, tortákat, a modern és klasszikus fogásokat.

Az étlap rendkívül változatos: jól megfér egymás mellett többek között a házi galuskával kísért magyaros marhapörkölt, a házi készítésű Krúdy-féle kolbász és a különböző saláták, előételek, így például a házi füstölésű lazactál is.

A kávézó cukrász csapata kézzel készült hagyományos gourmet finomságokat és bonbonokat is készít, amik elérhetőek akár elvitelre is.

A Matild Café & Cabaret megnyitása örömteli visszatérés számomra osztrák gyökereimhez, felidézve édesanyám klasszikus süteményeinek ízét gyermekkoromból. Mától a budapestiek is felfedezhetik ezeket a különleges ízeket a történelmi kávéház tradicionális süteményein keresztül”

 nyilatkozta Wolfgang Puck.

A kávéház tortarepertoárja az Osztrák–Magyar Monarchia azóta is kedvelt édességeit is felvonultatja, többek között Eszterházy és Dobos tortát is kóstolhatunk vagy felfedezhetjük a kávéház emblematikus Matild tortáját, amit a régmúltú helyszín nagy elődeinek tiszteletére alkottak meg.

A különleges torta az új kezdet és a remény üzenetét hordozza a város számára, ahogy egykoron a „Belvárosi Kávéház” is tette azt a II. világháború után, amikor elsőként nyitotta meg kapuit a városlakók előtt.

Igazi, habkönnyű amerikai fánkkal támad a „pizzakirály”

Mostantól nem kell jenki rendőrös filmet nézned, hogy átérezd az igazi donutfílinget, megnyílt ugyanis a Cream Donuts and Shakes.

Ízorgia, magas minőség és menőségfaktor – Kipróbáltuk a Caza Pizzabárt

Nemcsak egy hamisítatlan nyugati parti pizza érkezett meg az V. kerületbe, hanem a „Californian Vibe” is.

(Fotó: Matild Palota)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában