A kultikus kisautónak szentelt bárban még a vécékilincs is sebességváltóból van, de a Mini Bar nem csak emiatt üde színfolt a sok egyforma belvárosi terasz között.

A bárba még a csütörtöki hivatalos nyitás előtt sikerült bejutnunk egy autóbemutatóval egybekötött laza hangulatú megnyitóra, így személyes tapasztalatból mondom, hogy a Mini Bar ma az egyik legtrendibb belvárosi hely Budapesten – és kétségkívül az egyik legjobb dolog, ami a Szent István teret elcsúfító randa szocreál épülettel valaha történt.

A részletekben, mint az autó üléseit és fejtámláit idéző székeken, a vécé bejáratánál látható mini Miniken, vagy a pult mögötti hatalmas feliraton mindenhol tetten érhető az ötletesség, de a tulajdonos, Gubcsó Balázs és csapata szerencsére nem estek túlzásba, így a Mini bárban azok sem fognak kellemetlenül feszengeni, akiknek a mini szóról előbb ugrik be az Austin Powers, mint a kultikus brit kisautó.

Az étlap is tartogat érdekességeket, a serrano sonka mentás dinnyével és a wasabis lazackocka mellett feltűnik például a mini (érted, mini!) lángos is, ami igazi kuriózum a pesti belvárosban – szomorú, de közel s távol sehol máshol nem lehet egy jó libamájas lángost kapni lilahagymalekvárral.

És hogy miért Budapesten van, és nem mondjuk Londonban? Mert ennyire jók vagyunk. Komolyra fordítva a szót: mert nekünk jutott eszünkbe először. Gubcsó Balázs már 2012 óta dédelgette a tervet, aztán vett egy nagy levegőt, és bekopogtatott a BMW Magyarországhoz, ahol azonnal lelkesen fogadták az ötletet. Ez azt is jelenti, hogy a fiatalos, Mini-hangulatú dizájntól kezdve a hely megtalálásáig minden a tulajdonos ötlete volt, bár az enteriőr alapján mi meg nem mondtuk volna, hogy nem a Mini hivatalos dizájnerei felelősek a berendezésért. Szerintünk érdemes lenne szabadalmaztatni, hátha külföldön is vevők lennének az ötletre.

(Fotó: Tóth István, Mini Bar Budapest)

És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!