Hivatalosan is átadták a Mol Campust, ahol a vállalat mintegy 2500 munkatársa fog dolgozni. A 143 méter magas épület tavasztól a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit, és a látogatók a 29. emeleti kilátóteraszra is felmehetnek. Az épületet a londoni Foster+Partners és a magyar Finta Stúdió tervezte.

A Kopaszi-gáton tempósan épülő önálló városrész, a BudaPart a csütörtöki átadással hivatalosan „megkapta” a Mol Campust. Az ország legmagasabb épületében a kilátóterasz mellett látogatói központ, két étterem és Fresh Corner is várja közönséget.

A toronyház egy speciális helyre épült, elvégre kapcsolatban áll a Dunával és a folyó mesterséges öblével is.

A Mol 2500, eddig kilenc különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba, amelynek elsődleges küldetése, hogy harmonikus munkakörnyezetet teremtsen a dolgozóknak és – a Mol stratégiájával összhangban – biztosítsa a hatékony munkavégzést.

Ratatics Péter, Hernádi Zsolt és Sasvári Diána az átadáson

A belső terek kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy olyan modern, fenntartható és ideális munkahelyet hozzanak létre, amely támogatja az együttműködést. Az irodák kialakítása az ABW (Activity-Based Workplace) modellt követi, azaz

egy-egy munkavállaló adott feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről, és ezt bármikor rugalmasan változtathatja.

A toronyrészben hármas egységek, úgynevezett tripletek adnak otthont az egyes szervezeti egységeknek.

„Ez a jövő épülete. Diófát az ültet, házat az épít, aki bízik a jövőben – mondta Hernádi Zsolt az ünnepségen. – Ezt az épületet nem magunknak, hanem a jövőnek, a jövő generációjának és a jövő dolgozóinak építettük. Azt szeretnénk, ha ők vennék birtokukba és vinnék tovább a Mol sikerét a következő évtizedekben. Ebben az épületben minden a dolgozókról szól, a szerethető közösségi terek, a kollaboratív munkakörnyezet és a fenntartható megoldások is.”

A Mol nem titkolt célja, hogy az új székház megkapja a nemzetközi BREEAM és LEED minősítések Excellent és Platinum fokozatait. Az olyan megoldásoknak köszönhetően, mint a 900 négyzetméternyi napelem, a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer, valamint a szürkevíz újrahasznosítás, a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

A Mol Campus számokban

  • Magasság: 143 méter (247 méterrel a tengerszint felett)
  • Kilencedik legmagasabb épület Közép-Európában
  • 86 000 m² nettó alapterület, ami 12 focipályának felel meg
  • 900 m² napelem található az épületen
  • A munkaállomások 86 százaléka természetes fényt kap
  • 2500 dolgozó költözik be, kilenc budapesti helyszínről

(Forrás, fotók: Mol)

Ez is érdekelhet:

A termeszvárak mintájára építenek fűtés nélküli irodaházat

Az emberek és a világítás hőjét használják majd fűtésnek az irodaházban, ami most épül Bécs új városrészében, aspern Seestadtban. A fejlesztők szerint 22-26 fok lesz az épületben.

A dolgozók döntik el, hogy milyen irodát szeretnének!

Iroda volt, van és lesz, de a dizájn a háttérbe szorul, és inkább a közösségi tér, a környezettudatosság, az energiahatékonyság és jó lokáció lesz a fontos.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés