Talán csak azért nem próbálsz ki egy új melót, mert a mostanit már rutinosan kezeled. Vannak viszont szkillek, amik mindenhol az előnyödre válnak.

Sokszor egy munkahelyváltás hoz magasabb fizetést, máskor egyszerűen csak kipróbálnál valami mást, mert sok minden érdekel vagy éppen az életkörülményeid változtak, ezért a munkában is változtatni kell valamit. Számtalan oka lehet egy munkahelyváltásnak, és tény, hogy gyakran egy másik iparágban többet lehet keresni.

Kifogásokat mindig könnyű találni, ezért nem árt tudni, hogy a saját területeden szerzett tapasztalatok olykor máshol is segítenek, nem is keveset.

Az Open Study College új kutatása nemcsak felsorolja a legjobban „átemelhető” képességeket, de ezek egyben olyan szkillek is, amelyeket kifejezetten keresnek a jól fizető cégek:

  • Számítógépes és technológiai kompetencia
  • Vezetői képességek
  • Szóbeli kommunikációs készségek
  • Kezdeményezőkészség
  • Üzletvezetési készségek

Ezen aztán el lehet gondolkozni, kezdve attól, hogy tudatosan fejleszd ezeket a képességeket, odáig, hogy készülj fel arra, ha állásinterjún beszélni kellene róluk. És persze az is lehet, hogy találsz magadtól újabb hasonlókat, például az jó időmenedzselést, a pontosságot vagy a problémamegoldó készségeket.

(Forrás: Fortune, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Hogyan legyünk csapatjátékosok úgy, hogy ne égjünk ki?

Csapatban dolgozni alapvetően fontos a munkahelyek többségén, de nem könnyű jól csinálni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában