Egy kompakt faházba nem lehetne ennyi funkciót bezsúfolni, ezért egy rigai cég három különálló kabint kínál, ahol a lakótér, a dolgozószoba és a szauna szeparáltan, mégis egymás mellett található meg.

Előre gyártott szerkezetből szinte bárhol készre szerelhető faházat láttunk már, de a lett My Cabin koncepciója ennél tovább is megy. A legtöbb hasonló kabin egy kompakt lakóteret rejt, a rigai cégnél azonban további két külön épületet álmodtak meg, ami dolgozószobaként és szaunaként funkcionál, a három házat pedig egyenként vagy készletben is kínálják.

A hangulatos nyeregtetős házak skandináv recept szerint készültek, és

tökéletesen alkalmasak arra, hogy a lakói kiszakadjanak a nyüzsgő városi életből, és a természet közelében, nyugodtan éljék az életüket.

Mind a három kabin minimalista stílusban, fenyőfából épült, a lucfenyő külső borítást pedig a vevő igénye szerint pácolják.

A legnagyobb ház a 27 négyzetméteres My Milla, ami egy nappalit, egy kis konyhát és egy fürdőszobát rejt, a hálószobája a galérián található. A 15 négyzetméteres My Calmus irodának rendezhető be, és ezzel különválasztható a lakótértől, míg

a 9 négyzetméteres legkisebb házat a skandináv életmód elengedhetetlen kellékeként eleve szaunának tervezték.

A berendezés külön rendelendő, és a képeken látható házakhoz jó ízléssel válogatták össze a bútorokat, míg fűtés terén hőszivattyús és klasszikus öntöttvas kályha is választható. A teljes szett 64 ezer euróba kerül, ami 23,5 millió forintnak felel meg, de a házak egyenként is megrendelhetők 16-32 ezer euróért, a szerelés két hónapot vesz igénybe.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kína elnöke sürgeti a klímavédelmi célok elérését