A Nespresso bemutatta a legújabb Limited Edition Grand Cru kávékeverékét, a Monsoon Malabart, ami az Indiában termő, és speciálisan tárolt kávészemek különleges aromáját hivatott odavarázsolni a csészédbe. Ez pedig röviden: jóval kevésbé savanyú, teltebb, ám kesernyésebb íz.

Szóval ha az új, dizájnos kapszulát beletolod a csukott szemmel is használható Nespresso-gépbe, akkor a megérkezett fekete és forró cucc egy nagyon egyedi, karakteres ízvilágú, felesleges savaktól mentes, masszív, lágy cremával felhúzott kávé lesz. Ezt a fűszeres, csokoládés, diós ízt pedig egy tök véletlen eljárásnak köszönheti.

A Dél-Nyugat Indiában termesztett arabica kávét a gyarmatosító angolok természetesen az anyaországba is át akarták cipelni, amihez akkortájt a hajó volt az egyelten használható szállítóeszköz.

A hajók a hat hónapos út során megkerülték Afrika déli peremét, eközben a magas páratartalom és a trópusi tengereken fújó szelek hatására a kávészemek megduzzadtak és érettebb ízt kaptak, így az európai kikötőkbe érve már nagyon sajátos, fura kinézetű és színű kávészemek érkeztek. Amiknek az íze is speciális volt. Innen jött, hogy "viharvert" kávénak is hívják.

Aztán 1869-ben megnyílt a Szuezi-csatorna, az út jóval rövidebb lett, a kávénak nem maradt ideje átalakulni, így már nem azt az ízt kapták, amire vágytak, ettől persze durcásak lettek a britek, az meg sose jó.

Mi volt hát a teendő? Rekonstruálni kellett az eseményeket.

Betakarítás után a zöld kávébabokat Malabar partjainál fedett, de nyitott hangárokban kezdték el szárítani, közvetlen napsütés nem érte őket, de a nedves monszun szelek ugyanúgy át tudták járni, mint anno a hajókon. Így lett a Monsoon Malabar, amit most már te is megkóstolhatsz, ha beszerzel magadnak pár kapszulát.

És ebből is remek koktélokat lehet készíteni, akárcsak a korábban bemutatott Cubaníából, itt találsz recepteket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés