Mindenkinek megvan a saját technikája, csodaszere, módszere, amivel próbálja elviselhetőbbé tenni az alkoholszagú, fejfájós reggeleket. Egyesek pizzát esznek lefekvés előtt, mások vizet isznak a felesek között, megint mások pedig a nagyi húslevesére esküsznek másnap. Nos, akár hiszed, akár nem, ezeknél akad néhány sokkal bizarrabb praktika is...

Azt már korábban is megírtuk, hogy például David Beckhamnek is megvan a módszere, egy koreai csodalevesre is sokan esküsznek, és egy elixírt is kifejlesztettek már a másnaposság enyhítésére. Mindenki keresi tehát a megoldást, nyilván ez lehet az oka annak, hogy az alábbi őrültségek (vajon tényleg azok?) is elterjedhettek a világ különböző pontjain.

Dörzsölj citromot a hónaljadhoz! Ennek a különös praktikának az őshazája Puerto Rico, ahol valószínűleg nem vetik meg az alkoholt, tehát akár még tudhatnak is valamit. A helyiek szerint ezzel megakadályozhatod a dehidratációt - aminek a következményei miatt szenvedsz másnap - és a lüktető fejfájást. (Bónusz, hogy legalább kellemes citrusillatot árasztasz a buliban.)

Egyél szárított bikapéniszt! Ha képes vagy túltenni magad azon, hogy éppen egy állat nemi szervét fogyasztod, akkor kipróbálhatod ezt a praktikát, amit a szicíliaiak alkalmaztak régen.

Bízz a vudu erejében! Haitin a vudu vallás gyakorlói 13 tűt szúrnak annak a palacknak a dugójába, amelyik kiütötte őket. Hát nem zseniális? Mondjuk, ha nem bort fogyasztottál előző nap, akkor ezt nehezen fogod kivitelezni.

Csukd be a szemed, és egyél szemet! Ha túl sok koktélt ittál éjszaka, másnap reggel még egy különleges koktélnak kell helyet szorítanod. Sajnos nem lesz olyan finom, mint az előző nap elfogyasztottak, hiszen ez paradicsomléből és birkaszemből áll. Brutálisan szenvedned kell, ha be mered vállalni ezt az ősi mongol praktikát.

Használd az izzadtságod szájvízként! Bizonyos indián kultúrák alkalmazták ezt a módszert, amikor is összegyűjtötték az izzadtságukat, megforgatták a szájukban majd kiköpték azt.

Rágcsálj egy kis lóagyat! Az ókori Kínában bevett szokás volt, hogy a másnaptól szenvedők lóagyat fogyasztottak. Szerencséd van, nem kell belőle túl sok. Egy kis adag is elég lehet hozzá, hogy elűzze a macskajajt jó messzire.

Hihetetlenül bizarr orvosságok léteznek/léteztek tehát, amelyeknek a hatásosságáról csak találgatni tudunk, hiszen még egyiket sem próbáltuk ki, és nem is ajánljuk senkinek. A legegyszerűbb megoldás még mindig az, ha nem viszed túlzásba a piát.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Így ehetsz koreaiul Budapesten

1523 óta működik ez a lakótelep, és a lakhatás feltételei sem nagyon változtak

További cikkeink a témában