A női vágyak szakértői most megmentenek a kudarcba fulladt előjátékoktól öt nagyon hasznos jótanáccsal.

Előjáték nélkül az aktus csupán a szexet jelenti – és habár a szex már önmagában csodás dolog, gyakran mégsem elég ahhoz, hogy totálisan felpörgesd a hölgyet. “Önmagában a szex elég mechanikus – a péniszt helyezd a vaginába stb. Az előjáték az, ahol megismerhetitek, ki mit szeret, és mit nem” – mondja Tracy Thomas párkapcsolati terapeuta. Sokan könnyen abba a hibába esünk, hogy mindig a “jól bejáratott” nyitást alkalmazzuk, vagy olyan kliséket, amik működnek egy pornófilmben, de a valóságtól távol állnak. Mutatjuk az öt leggyakoribb hibát, amit előjátékkor elkövethetsz – és nyugi, elmondjuk mind az ötre a megoldást is.

1. Sose feledkezz meg róla!

“Ha már jó ideje együtt vagy a pároddal és ismered annyira, hogy tudd, mikor oké a főműsorszámra ugrani, akkor nem kell ezen aggódnod” – mondja Tracy Thomas. Viszont, ha úgy érzed, még nem tudod mi indítja be a hölgyet, akkor semmi esetre se feledkezz meg az előjátékról.

2. Se túl gyorsan, se túl keményen

Oké, sokszor mindketten annyira fel vagytok pörögve, hogy a tárgyra térnétek – de van, amikor az előjáték elsietésével kielégületlenül hagyod a partnered. A nőknek általában kell egy kis idő, hogy bemelegedjenek – ez legtöbb esetben tizenöt perc –, így ha nem szánod rá a kellő időt, hogy ő is felizguljon, ne lepődj meg, ha csalódni fog benned. Általános hiba, hogy a férfi túlságosan gyorsan és keményen lát neki az intim részek stimulálásának. Jenny Block, az Open: Love, Sex & Life in an Open Marriage írója szerint “ha megérinted a szeméremajkait és a csiklóját, légy finom. A nyomás jó lehet, de fokozatosan kell növelned a tempót és az erősséget.”

3. Ne beszélj sokat

Oké, hogy az előjáték egyszerre fizikai és verbális aktus, az erotikus – vagy még rosszabb: cseppet sem erotikus – szövegek teljes katasztrófába sodorhatják az előjátékot. April Masin szakértő ezt mondja: “A furcsa vagy elcsépelt frázisok hamar megölik a hangulatot.” Tehát ahelyett, hogy mondjuk új háziállatneveken becéznéd, esetleg a munkahelyi elfoglaltságaidról beszélnél, inkább egyszerű és személyes dolgokat mondj neki: válaszd ki egy testrészét, amit nagyon szexinek találsz, és dícsérd, vagy mondd el neki, mikről fantáziálsz épp vele kapcsolatban.

4. Ne koncentrálj csak egy pontra

A célorientáltság nemes erény – a munkahelyen, de nem az ágyban. “A nemi szerv lenyűgöző és szórakoztató, de próbálj meg több időt szentelni a partnered teljes testére ahelyett, hogy azonnal ágyéktájra tévednél” – mondja Cassie Fuller szakértő. “Próbáld meg simogatni, harapdálni, nyalogatni és csókolgatni a többi erogén zónát is, amely nőknél lehet a nyak, hát, fül, has vagy csukló is.” Ha figyelsz a partnered nem szexuális részeire is (nem feltétlenül kell finomnak lenned, ha a hölgy azt szereti, dobj be egy kis hajmarkolást vagy harapdálást is), hidd el, nagyon hálás lesz az extra törődésért, ami hatalmas menetben csúcsosodhat ki.

5. Figyelj rá!

Ki érti a nőket? Senki. És ha azt hiszed, hogy te aztán tudod, mi kell a nőnek, hogy beinduljon, akkor nagyon tévedsz: sajnos és szerencsére minden nő különböző, ezért a négy fal közti vágyaik is változóak. A tuti fogásaid, amik mondjuk az előző csajoddal működtek, egyáltalán nem biztos, hogy a mostanival is fognak. Ezért mindig figyeld az arckifejezését vagy a sóhajait, hogy unja-e, vagy épp kényelmetlenül érzi magát attól, amit csinálsz. “Ha látod, hogy megrándul az arca attól, hogy mocskos dolgokat mondasz neki, akkor ezt ne folytasd, inkább kezdj valami másba” – mondja Masini. “Vagy ha épp nagyon a kanapén szeretné csinálni, akkor ne próbáld bevinni a hálóba.”

Tehát három pontban: érzékiség, odafigyelés és fantázia a jó előjáték titka - és persze az, hogy ne feledkezz meg róla! Ha pedig nem csak az előjátékot szeretnéd felpörgetni, itt találsz nagyon pikáns dolgokat.  Szóval csak ügyesen!

(Fotó: Attilio Dagostino, David Bellemere)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában