Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csak még öt perc – motyogod ásítva, majd benyomod a snooze-t és a következő pillanatban már eltelt egy óra. A jámbor nem-ébresztőórák világa azonban a múlté: bemutatunk öt ördögien gonosz ketyerét, amit nem tudsz csak úgy lelőni.

Ha neked sem ismeretlen a visszaalvás kóros jelensége, majd a pánikszerű ébredés, elkésés és gyűlölködés az ébresztőórád felé, hogy miért nem keltett fel, akkor szívasd meg magad az öt garantáltan ébredésbiztos órák egyikével!

A helikopter

Hogy repül az idő! – tartja a mondás, a ThinkGeek szakemberei pedig gyakorlati haszonnal is megtöltötték ezt az üres frázist. Az ébresztőóra felső része egy propeller, ami abban a pillanatban, hogy megszólal az ébresztőóra, kipattan az alsó hüvelyből, és messzire repül. Ahhoz, hogy kikapcsold az ébresztőhangot, muszáj visszatenned a kis propellert a helyére: tehát ha nem akarsz teljesen megbolondulni a zajtól, akkor inkább előbb, mint utóbb, ki fogsz kelni az ágyból. A kockák nagy kedvence már 14,99 dollárért, azaz kevesebb mint 3500 forintért rendelhető.

Szőnyeg óra

Az LCD-s, lábtörlő méretű ébresztő kiváló döntés azoknak, akik úgy gondolják, fejben már teljesen ébren vannak és egy perc múlva már ki is kászálódnak (és soha nem kászálódnak ki), mert ezt az órát sem lehet csak úgy lenyomni. A Carpet Alarm Clock csak akkor kussol el végre, ha teljesen ráállsz, így a trollkodó ketyere újfent elérte célját: kikeltél az ágyból.

Sfera, a visszaugrálós

Elsőre ártatlannak és bájosnak tűnik a fehér, lufiszerű óra, ami a plafonodra rögzítve csüng lefelé. Egészen reggelig, amikor is szinte lehetetlen kikapcsolni, mert ha csak félálomban megpofozod, ő mindig pajkosan egy kicsit feljebb ugrik, egészen addig, amíg muszáj felállnod, hogy végre elhallgasson – ezzel pedig már fel is ébredtél. Amúgy ő még a kedvesebb verzió, mert nagyon aranyosan világít is a sötétben, az ébresztés zenéje testre szabható – és akinek már az ágy fejénél elhelyezett ébresztőóra látványától is összeszorul a gyomra, annak szintén remek választás a plafonról lógó fehér provokatív óraballon.

Rocky & Tocky

A név alapján mintha két szeretnivaló rajzfilmkarakter lenne – a megátalkodottan örökmozgó ébresztőórák azonban nem a feltétlen szeretet és ragaszkodás érzéseit fogják először eszünkbe juttatni, miután velük keltünk. A gömb alakú, egyszerre modern és retró dizájntermék az ébresztésnek beállított időpontban fogja magát, és ébresztőhangostul-kikapcsológombostul gyorsan messzire gurul – te pedig rohanhatsz is utána, ami pokolian jó recept a felkelésre. A fogócskás ébredéssel, mp3 zenelejátszással és érintőképernyővel érkező óra már 58 dollárért, azaz kevesebb mint 12 500 forintért a legidegesítőbb jóakaród lehet.

A visszaalvás ára

A SnüzNLüz (az angol snooze and lose szavakból) óra nagyon hardcore, így csak azoknak ajánljuk, akik már legalább egy repülőt lekéstek, állást veszítettek, vagy házasságkötésről csúsztak le a visszaalvás miatt. Ugyanis minden öt percben, amikor kinyomod az órád, fizetsz, méghozzá konkrét pénzt a bankszámládról. Az órát wifivel csatlakoztathatod a bankszámládhoz, és beállíthatod, hogy milyen szervezet számára szeretnél a lustaságodért fizetni, és ez az összeg mennyi legyen (mondjuk kezdésnek kétezer forint).

Reggel pedig kezdődhet a tortúra: mintha egyszer kinyomtad volna az ébresztőt, és közben furcsa rémképek türemkednek be a vaníliaédességű reggeli álmaidba arról, hogy most épp folyamatosan tűnik el a pénz a bankszámládról. De ez nem álom. Minden egyes kinyomásért az óra automatikusan átutalja az előzetesen beállított összeget a megadott bankszámlaszámra. Érdemes olyan szervezetet beállítani, akiket nagyon utálsz, ugyanis ha az adakozás gondolatával még kellemesen alszol, azzal már nem biztos, hogy a pénzed rossz helyre áramlik (tehát a szeretetszolgálat helyett ajánljuk például a Lapos Föld Társaságot). Ha ettől nem ébredsz fel, akkor orvos felkeresése erősen ajánlott. Negyven dollárért, azaz 8600 forintért rendelhető.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.