Ha a metró a kínai metropolisz ütőere, akkor ezen az új állomáson érezni annak lüktetését.

Hangulatos videó készült Sanghaj új metróállomásáról, a 14-es vonalra épült Yuyuan Stationről. Az állomás a kínai metropolisz szívében található, a Bund és az 1602-ben épült Cheng Huang Miao (Városvédő Istenség temploma) mellett.

A Xing Design extravagáns tervet készített, amire csak ráerősít a videón lévő sejtelmes „suhogó” effekt, így kiváló relaxációs mozit kapunk. Mutatósak a Huangpu-folyót megidéző, hullámformát mintázó mennyezeti lamellák, és a világításuk is hatásos, de simán el tudjuk képzelni, hogy a folyamatosan változó mintázat egyeseknek zavaró lehet. De talán csak a videó kedvéért trükköztek, és a gyakorlatban majd minden nap más-más színben tündököl. A Xing Design honlapja szerint a parametrikus tervezéssel optimalizált álmennyezeti rész világítása különböző ünnepekhez és egyéb eseményekhez alakítható majd, és várják az utasok, városlakók javaslatait is. Bárhogy is,

ha a metró Sanghaj ütőere, akkor ezen az állomáson érezni annak lüktetését.

A Yuyuan ugyanis nemcsak fontos tömegközlekedési csomópont, de túrák kiindulópontja is, visszafelé pedig a belváros új kapuja. A 8000 négyezetméteres állomást tavaly adták át a forgalomnak.

(Forrás: Architizer, fotó: Xing Design)

Ez is érdekelhet:

Íme a tíz legbonyolultabb metrótérkép a világon

Ezek a világ legbonyolultabb metrótérképei, és nemcsak ránézésre: matematikusok és elméleti fizikusok válogatták ki őket.

Így készült a víz alatti bringaparkoló Amszterdamban

Amszterdam nyílt szívműtétje három éven át tartott, de itt egy percben láthatod – meg újabb másfélben a végeredményt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A világ legszebbjei közé választottak egy budapesti konyhát

Heti ötször edz ez a lány, egy-két alkalommal csatlakoznánk hozzá

További cikkeink a témában