Holtomiglan-holtodiglan. Van még bárki, aki ezt komolyan veszi?

Magyarországon a válások aránya 2010-ben 67%-os volt, ami világviszonylatban kiemelkedő adatnak számít. Európában ezzel Belgium (71%) és Portugália (68%) mögött a harmadikak vagyunk.

Mi, magyarok, szeretünk válni. (Jusson eszünkbe, amikor megvásároljuk tízezrekért a nászajándékot az ismerőseinknek, hogy 67% esély van arra, hogy pár év múlva elválnak.)

Az Amerikai Egyesült Államokban ez az adat 47%, vagyis a házasságok kevesebb mint fele bomlik fel. De azok felbomlanak, és sok esetben egészen furcsa okok miatt.

A Redditen felszólították a válóperes ügyvédeket, hogy osszák meg (név nélkül természetesen), hogy mik voltak a legfurcsább indokok, amik miatt egy férf vagy feleség benyújtotta a válópert.

És ők megosztották.

1.

A férj megtanította a papagájt, hogy a felesége előtt káromkodjon. A madár a férj tulajdonában maradt.

2.

A feleség hangosan rágta az ételt, a férjnek pedig a csámcsoágs miatt komplexusa alakult ki, és ki kellett mennie a házból, ha az asszony enni kezdett.

3.

Az ügyfelem botrányos alak volt, így aztán nagyon sajnáltam a feleségét. A férfinak OCD-je volt, extrém rendmániában szenvedett. Ez pénzügyileg manifesztálódott, és az élére rakott minden garast. Például feleslegesen nem mehettek sehová autóval (a benzinárak miatt), otthon vágta le a felesége és a gyerekek haját, és soha nem mentek moziba vagy étterembe. A legfurcsább: ha valakinek vécére kellett mennie, tőle kellett kérni vécépapírt, és ő csak egy kockát adott. A feleségnek végül elege lett és beadta a válópert, mert a kislányát annyira traumatizálta az eset, hogy már nem mert vécére menni.

4.

Még mindig emlékszem egy esetre: egy férfi azért vált el a feleségétől, mert az bingófüggővé vált. Hetente 10-12-szer ment bingózni az asszony. A nő 82 volt, a férfi 86.

5.

A kedvenceim: egy húszas éveiben járó pár azért vált el, mert a férfi szívott a nő füvéből, amikor az nem volt otthon.

6.

Apám válóperes ügyvéd. Elmesélte, hogy egy nő miért vált el a férjétől:
1. Nem volt elég szőrös a mellkasa
2. Nem vezetett elég gyorsan
Az eset a hetvenes években történt.

7.

Már nem kedveltem őt – mondta egy férj két nappal az esküvő után.

8.

Egy kollégámnak volt egy válási ügye, ahol a legnagyobb harc azon folyt, hogy kihez kerülejenek a gyerekek. Egyik szülő sem akarta őket.

9.

Jogi asszisztens voltam, amikor volt egy esetünk. Egy pár két hónapja volt házas. A nő azért adta be a válópert, mert a születésnapjára egy iPad tokot kapott, nem pedig azt a drága ékszert, amit kinézett magának.

10.

Volt egy ügyfelem, egy pornószínésznő/webcam modell, akinek a férje szintén pornószínész volt. A férfi melegpornót is csinált, mert az jobban fizetett. Megegyeztek abban, hogy amíg munkáról van szó, addig a szex másokkal nem számít megcsalásnak. Egy nap a nő hazament, és a férjét két másik férfival találta ágyban. És nem filmeztek.
Be is adta a válópert.

Mit is mondhatnánk? Vannak emberek, akiknek nemhogy nem kellene összeházasodniuk másokkal, de még párkapcsolatba sem kellene kezdeniük. Mert minek?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon