A legnagyobb rangadó

Angliában rengeteg nagy rangadó van, de egyetlen igazi: a Manchester United és a Liverpool meccse. A két vörös brigád most az Old Traffordon találkozott és a vendég 'Pool atomjaira szedte az amúgy is darabokban lévő MU-t. Úgy nyertek 3–0-ra Rogers tanítványai, hogy Steven Gerrard kihagyott egy tizenegyest (előtte két büntetőt bevágott, meglehetett volna a mesterhármas), majd egyet meg nem adtak meg, mikor Sterlinget felrúgták.

A legsimább

Gálázott a Barca, 7–0-ra szétverte az Osasunát: Alexis és Pedro csodás tikitaka után talált be, Iniesta és Tello bombagólt lőtt (utóbbi lövésére a Nemzeti Sport-on csak ennyit írnának: Tello ég!), Messi meg mesterhármast ért el. Így már az argentin a Barcelona történetének legeredményesebb labdarúgója – 371-nél jár. Az elég sok.

A legjobb magyar légiós

A Hannover meglepő sima győzelmet aratott Berlinben, a Herthát 3–0-ra legyőzni hazai pályán nagyon szép eredmény. Szerencsére a H96 magyarja, Huszti Szabolcs is betalált, a középpályás a hosszabbításban lőtt a rövid felsőbe rosszabbik lábával, a jobbal.

A legnagyobb magyar rangadók

A Fradi a listavezető Debrecent fogadta, és a vezetést is megszerezte egy szép Somalia-emeléssel, ám a Loki az első kapura lövésével, illetve fejesével egyenlíteni tudott. Utána hiába játszott meggyőzőbben és nyomott az FTC, nem tudta belőni a második gólt. A második félidőben pedig nemigen történt semmi. A zöldek ismét jobbak voltak, de megint nem nyertek, épkézláb támadó nélkül nehéz is. Thomas Dollnak nincs meg az első bajnoki sikere, a Fradi szeptember óta nem nyert a Puskásban, a Loki pedig így is növelte előnyét.

Azért sikerült egy ponttal is a bajnoki címhez közelebb kerülnie a DVSC-ben, mert a Videoton meg otthon kapott ki a Győri ETO-tól. Az első félidő legvégén Vinícius kiállítást érően szabálytalankodott, ám a tizenegyest kihagyta Rudolf. A második félidőben azonban Leandro Martínez fejese három pontot ért, valamint az első Horváth-sikert győri trénerként. José Gomesnek, a Vidi edzőjének meg lehet, hogy megvannak számlálva a napja. Vagy órái.

A legröhejesebb potyagól

Ausztráliából érkezik a Devecseri-díjra esélyes gól, a Central Coast Mariners–Newcastle Jets meccsen a hazaiak játékosa, Eddy Bosnar csaknem a félpályáról lőtt kapura. Azt nem tudni, mi lehetett ezzel a terve, de bejött: Mark Birighittine kapusnak valahogy sikerült elugrania a majdnem vánszorgó labda elől. Ott vajon lehet tippmixelni...?

A legnagyobb löket és a leggyorsabb gól

Észak-londoni derbi rendeztek a White Hart Lane-en, ez Londonban a legkomolyabb ütközet. A meccset az Arsenal nyerte, mégpedig egy irgalmatlan nagy Tomás Rosicky-góllal, a cseh a 2. percben lőtte ki a hosszút. Az ágyúsok 2007 után tudtak ismét nyerni a Tottenham pályáján, arról nem is beszélve, hogy a cseh középpályás az észak-londoni derbik történetének leggyorsabb Arsenal-gólját szerezte meg. Bár a három pont szerintem fontosabb.

A legszebb gól

A végére tettem, mert ha ezt látod, több videót, gólt nem akarsz már megnézni. Itt az év gólja. Még akkor is, ha nyilvánvalóan nem volt szándékos a jordán ligában szereplő Al-Wehdat játékosának, Motaz Salhaninak a mozdulata, valószínűleg inkább át akarta ő venni a labdát, nem beemelni a kapuba. Pancho néni készülhet a díj átadására.

A legszebb tudatos gól

Ha véletlenül mégsem a jordán fiú kapja a Puskás-díjat, akkor lehet, hogy az Aston Villa játékosa, Fabian Delph veheti át a trófeát. A középpályás a Chelsea elleni meccs 82. percében sarkazott csodás mozdulattal a kapuba, ráadásul csapata ezzel a góllal le is győzte az éllovast.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés