Így csinálj aprópénzből milliókat - Vb-csapatok, melyekkel meggazdagodhatsz
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Íme a vb négy leggyengébb csapata, melyek végső győzelmével 1000-szeres pénzt lehet nyerni. Ez ugyan csábító, de ez ugye azt jelenti, épp ennyi esélye van ezeknek az országoknak. De mi van, ha mégis bejön? Ki fogadott volna 1992-ben Dániára, vagy 2004-ben Görögországra az Eb-n? Na ugye! Csinálj aprópénzből milliókat!

Honduras

A közép-amerikai ország válogatottja az E-csoportban Svájccal, Franciaországgal és Ecuadorral találkozik majd a világbajnokságon, és már itt látható, csodákra van szükség már továbbjutáshoz is. Még akkor is, ha ilyen magaslati levegőt soha sem szívott a hondurasi foci, hiszen korábban nem volt még olyan, hogy két egymást követő világbajnokságra is kvalifikálták volna magukat.

Mondjuk eddig összesen két vébén voltak ott a fehérek, 1982-ben, valamint 2012-ben. És most megint, ezzel 1986 óta épp kettővel több vb-n szerepelnek, mint a magyar válogatott. A két vébé nem volt túl sikeres, még várat magára az első Honduras-győzelem, és elnézve a csoportellenfeleket, idén is apróbb célokat tűzhetnek ki: gólt lőni mondjuk. Négy éve ez sem sikerült.

Honduras vb-meccsei:

 • 2014. június 15. 21:00 Franciaország–Honduras (Estádio Beira-Rio, Porto Alegre)
 • 2014. június 20. 0:00 Honduras–Ecuador (Arena da Baixada, Curitiba)
 • 2014. június 25. 22:00 Honduras–Svájc (Arena Amazonia, Manaus)

Irán

Irán negyedik vébéjére készül, és sokkal bentebb van, mint Honduras: van már vb-győzelme. Az 1998-as tornán az USA-t verték 2–1-re Mahdavikiáék, ráadásul eddig minden tornán lőttek két gólt, és szereztek legalább egy pontot. Szóval most akár a vb-arany is meglehet... Ehhez első körben az Argentína, Bosznia-Hercegovina, Nigéria hármason kell átverekedni magukat, vagyis ebből legalább kettőn. Aztán jöhet a hondurasi csoport.

Iránt a portugál tréner, Carlos Queiroz irányítja, és egyébként az ötödik legmagasabb átlagéletkorú válogatott. Igaz Honduras meg a második – bíznak a régiekben. Ergo négy év múlva nem látjuk őket.

Irán vb-meccsei:

 • 2014. június 16. 21:00 Irán–Nigéria (Arena da Baixada, Curitiba)
 • 2014. június 21. 18:00 Argentína–Irán (Estádio Mineirão, Belo Horizonte)
 • 2014. június 25. 18:00 Bosznia-Hercegovina–Irán (Arena Fonte Nova, Salvador)

Algéria

Afrikából Algériát sorolják a legalulra a kijutott válogatottak közül, Kamerun végső sikere például csak 500-szoros pénzt ér, vagyis kétszer esélyesebb. Az észak-afrikai válogatott a 80-as években volt a csúcson, akkor mindkét tornára kijutott, sőt, 1982-ben két meccset is nyert a csoportban, mitöbb, a későbbi győztes NSZK-t is lenyomta, mégsem jutott tovább rosszabb gólkülönbsége miatt. Ugye megvan még Rabah Madjer?

Na azok az idők elmúltak, bár négy éve is ott voltak, de akkor gólt sem szereztek. Igaz, legalább pontot igen. Most egy közepesen erős csoportba kerültek, Belgium, Oroszország és Dél-Korea mellé. Nem lehetetlen, utána meg vérszemet kapnak és ledarálnak mindenkit. Rutin azért akad, a keret nagy része az olasz, a portugál vagy épp a spanyol bajnokságban játszik.

Algéria vb-meccsei:

 • 2014. június 17. 18:00 Belgium–Algéria (Estádio Mineirão, Belo Horizonte)
 • 2014. június 22. 21:00 Dél-Korea–Algéria (Estádio Beira-Rio, Porto Alegre)
 • 2014. június 26. 22:00 Algéria–Oroszország (Arena da Baixada, Curitiba)

Costa Rica

Végül, és talán utolsó sorban Costa Rica következik. No nem feltétlenül azért, mert a fentebb említett válogatottaknál gyengébb lenne, hanem mert a halálcsoportba került: Anglia, Olaszország és Uruguay mellől nem lesz könnyű továbblépni, ám ha sikerül, senki sem állítja meg a Los Ticost. Ez már a negyedik vébéje Costa Ricának, és bizony komoly eredményt is tud felmutatni, nem csak olyan részsikert, mint Algéria: 1990-ben Brazília mögött, Skóciát és Svédországot megelőzve továbbjutott a csoportból. Mindkét európai válogatottat legyőzték, ám a nyolcaddöntőben Csehszlovákia 4–1-re elgázolta őket.

Elöl jók lesznek, a Bryan Ruiz, Joel Campbell duóra jó lesz figyelni, utóbbiról külön is szóltunk már.

Costa Rica vb-meccsei:

 • 2014. június 14. 21:00 Uruguay–Costa Rica (Estádio Castelão, Fortaleza)
 • 2014. június 20. 18:00 Olaszország–Costa Rica (Arena Pernambuco, Recife)
 • 2014. június 24. 18:00 Costa Rica–Anglia (Estádio Mineirão, Belo Horizonte)

Ha felcsigázott az ezres odds, és úgy érzed, életed lehetősége ez a négy válogatott világbajnoki címe, fogadd meg itt!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.