Igencsak felkaptuk a fejünket arra a projektre, amelynek a középpontjában egy oboázó szexrobot áll. Nem is az lepett meg bennünket, hogy ilyesmi valakinek manapság az eszébe jut, hanem hogy közösségi finanszírozás keretében gyűjtik rá a pénzt Indiegogón.

„Az első prototípus elkészítése után olvastam arról, hogy a 30 évnél fiatalabb férfiak közül minden harmadiknak még soha nem volt semmilyen szexuális élménye. Ez a statisztika mély szomorúsággal töltött el, és ekkor éreztem csak igazán azt, hogy ennek a terméknek a piacra kell kerülnie” – olvasható a gyártók hitvallása a projekt hivatalos weboldalán.

A szopórobot vállára omló dús haj teljesen igazi, és mivel kedvünkre felöltöztethetjük, illetve felparókázhatjuk őt, lényegében azzá alakíthatjuk, akivé csak akarjuk – az arcát szerencsésebb esetben úgysem látjuk. Például ha ráadunk egy rózsaszín pufajkát és egy sáros gumicsizmát, tényleg bebeszélhetjük magunknak azt, hogy kamaszkorunk Rózsikája cirógat minket a kert végén.

Az élmény egyébként a gyártó szerint egyedülálló, a robot pedig lepipálja a konkurenciát (is). Ebben a kis dózisokban érkező, ellenőrzött vákuumszívás, a szuperpuha szilikonos szájüreg, valamint a szájpadlásból finoman áramló levegő is besegít. A szopórobotnak mint hallhatjuk, gyönyörű torokhangja van, és a tervek szerint idővel VR-támogatottságot is kapna. Ugyanakkor az is biztos, hogy az Arlan Robotics Service Droid 1.0 nem fog mindenkit elégedettséggel, netán vágyakozással eltölteni – a miafasz tekintet ugyanúgy bejátszhat, főleg miután jobban szemügyre veszed őt munka közben. Ugyanis bármennyire is pikáns a történet, valljuk be, van benne valami hátborzongató:

De akármennyire is egyértelmű előnyben részesítjük a hús-vér ismerkedést, csajozást és intimitást, fölösleges most játszanunk a szendét vagy a szemérmest, ugyanis a technológiai evolúció már nagyon rég elkezdte felpörgetni – a termelés és a telekommunikáció mellett – a szexipart is. Ez a folyamat már azóta tart, hogy a kurvák mellett megjelentek az első szexmagazinok, vibrátorok (igaz, orvosi célra) és guminők (igaz, háborús célokra), majd jött a pornóipar, amely gyakorlatilag letarolta a világot a szemünk láttára – és emellett mi is boldogan asszisztáltunk. Napjainkban pedig olyan bizarr – nagyapáink számára sok-sok pálinka után is megemészthetetlen – jelenségekkel találkozhatunk, mint a virtuálisvalóság-pornó vagy a mesterséges intelligenciával felruházott szexrobotok.

„Mert a csókja édes, annyi szent, kis köténye illatozva leng, (...) a neve Rózsika.”

Amennyiben valaki egy ilyen eszköz szolgáltatásait veszi igénybe, miközben épp egy jóféle VR-pornót tol be esti műsornak, az már kísértetiesen megközelítheti azt az élményt, amelyre a fogyasztók a lelkük mélyén sóvárognak. Mindezzel együtt nagyapáink vélhetően annyival elintéznék az egészet, hogy ennél bizony még a kurvázás is jobb, sőt, intimebb időtöltés. Szóval jó kérdés, hogy ez az irány mennyi jót, netán rosszat tartogat számunkra a jövőre nézve. Mert bár a felhasználói élmény növelésére a legtöbb esetben elégedett arccal bólintunk rá,

Van egy olyan gyanúnk, hogy ez a réteg csak még jobban el fog szigetelődni a kinti valóságtól, ugyanis többé nem lesznek rákényszerülve az összeragadt magazinokra, az uncsi képernyőpornóra vagy a műanyagszagú guminőkre – pedig eddig ezekkel is beérték –, mert végre „egészen életszerű” szexuális élmények érhetik őket. Egyszóval még kevesebb motivációt és erőt fognak érezni magukban arra, hogy kilépjenek az amúgy – nemi, szexuális értelemben – igen ingerszegény komfortzónájukból.

De mint írtuk, a szopórobot igazából nem oszt, nem szoroz az egész történetben – ő csupán hűségesen végzi a dolgát. Azonban ha a virtuálisvalóság- és a mesterségesintelligencia-kutatás egy kritikus ponton túljut, akkor lehet, hogy egyszer csak azokban a sci-fikben találjuk magunkat, amelyekben elavult vagy egyenesen tiltott dolognak számít a hús-vér szex, ugyanis fölösleges veszélyekkel jár; a valós nemi kontaktus alternatívái pedig képesek kielégíteni az egyén, a társadalom és az emberi faj szükségleteit is komolyabb hátulütők nélkül.

És mivel nem is akarunk egy ennyire elgépiesedett világban élni, ezért inkább neki verekedjük magunkat ma a városnak, hogy legalább egy kézzelfogható, életszagú péntek estével is hozzájárulhassunk civilizációnk el-nem-bukásához. Haver, tedd te is ezt.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon