A tömegnövelő készítményeknek nem túl jó a megítélése az átlagember szemében, de itt és most tisztázzuk a dolgokat.

Akkor rögtön az elején tegyük is rendben a dolgot: a tömegnövelés az, amikor az izmok megfelelő erősségű edzést követően elegendő és megfelelő, konkrét értékekkel megadható tápanyagot kapnak a fejlődéshez. Ha ez nincs meg, akkor bizony hiába edzed magad rommá, az izmok nem jönnek.

A BioTechUSA szakemberei szerint

Egy 80 kg-os férfi esetében ez napi 480 gramm szénhidrátot és 120-180 gramm fehérjét jelentene, amit mondjuk napi 640 gramm rizzsel és 600-900 gramm csirkével akár már hozni is lehetne, de ez akkora mennyiség, hogy nemcsak az elfogyasztása, de a megemésztése is kisebb kihívással érne fel.

Na, itt jönnek képbe a tömegnövelő szerek, amiket pontosan ezért fejlesztettek ki, hogy megkönnyítsék egy kicsit a dolgod.

De akkor ezt is tegyük most rendbe: a tömegnövelő készítmények csak a táplálkozás kiegészítői, vagyis nem helyettesítik a tudatos étkezést (és magától értetődően az edzést sem). Ezek tehát táplálékkiegészítők, amelyek a szilárd ételekben is megtalálható tápanyagokkal kínálják meg a tested.

Ezeket tartalmazza egy izomtömeg-növelő készítmény:

  • Nagy mennyiségű, könnyen emészthető és gyorsan felszívódó tiszta szénhidrátot
  • Jó minőségű fehérjét
  • Aminosavakat (főleg glutamint és BCAA-t)
  • Kreatint (segíti az energiaellátást)
  • Nitroxot (ez felel nitrogén-oxid ellátásért, ettől durrannak be az izmok és fokozódik a tápanyagellátás)
  • Vitaminokat és ásványi anyagokat.

Fogyasztásuk nagy előnyei, hogy...

  • Könnyebben be tudod vinni a szükséges mennyiséget, mivel a szilárd ételeknél magasabb koncentrációban tartalmazza a tápanyagokat.

Fontos, hogy a táplálékkiegészítők a napi tápanyagbeviteled maximum 50%-át tegyék ki.

  • Mivel ezek esetében gyorsan felszívódó szénhidrátokról és fehérjékről beszélhetünk, így az izmaid gyakorlatilag azonnal utánpótláshoz jutnak, amik ezáltal gyorsabban megkezdhetik a regenerációt.

Vagyis ezek a készítmények akkor a leghatékonyabbak, ha közvetlenül edzés után fogyasztod. Próbáld ki esetleg a BioTech USA HYPER MASS 5000 tömegnövelő készítményét.

  • Néhány hónap alatt szemmel látható változást érhetsz el – ismét hangsúlyozzuk –, de csak akkor, ha mindenre odafigyelsz, tehát az edzésre és a táplálkozásra egyaránt.

„Az izomregeneráció 72 órát vagy akár többet is igénybe vehet, így ha a szervezet a nap többi szakaszában nem jut megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyaghoz, akkor megakad a fejlődés, hiába fogyasztottunk tömegnövelőt az edzés után.” (via)

És a végén azért tisztázzuk azt is, hogy mennyire káros ez, ha egyáltalán az

Gyorsak leszünk: nincs semmilyen káros mellékhatása a tömegnövelőknek, vagyis a hiedelemmel ellentétben nem hat a férfiasságra, NEM MEGY TŐLE ÖSSZE AZ.

Ezek a készítmények természetesen bevizsgált termékek, nem tartalmaznak doppingszernek minősülő anyagokat és hormonokat sem.

Ami előfordulhat velük kapcsolatban, ha valaki hajlamos rá, könnyebben zsírosodik tőle – mondjuk ez szinte mindig együtt jár az izomtömeg növelésével.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BioTechUSA.

Talán ez is érdekelhet még:

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon