Egykor központi buszpályaudvarként működő épület, ma már a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelye: a Terminal most újult erővel pörög vissza a budapesti buliéletbe egy óriási nyitóbulival, csapatós téli szezonnal és még sok mindennel. Horváth Attila komplexummanagerrel és Farkas Balázs programmanager- és koordinátorral beszéltünk.

Meséljetek, hogyan újult meg és alakult át a Terminal az eddigihez képest! Miben változott és fejlődött a hely, és mennyiben maradt a régi?

– A legszembetűnőbb változás az enteriőrben mutatkozik majd meg, ahol az elrendezéstől kezdve, a dj-pult áthelyezésén át, új fénytechnikával, VIP és extrákkal kiegészített, exkluzív VIP résszel is gazdagszik a hely.

A felújítás egyik fő kiindulási alapja a vendégek kényelmének és igényeinek maximális kiszolgálása volt, emellett pedig két vezérelv alapján valósult meg a dizájn.

A tervezés egyik koncepciója az épület eredeti funkciójának megidézése, a megújult szórakozóhely minden eseményen a párizsi és New York-i éjszakai élet hangulatát idézi majd meg egy képzeletbeli utazáson keresztül. A másik irányvonal pedig az épület történeti értékeinek tiszteletben tartásával, egy minden ízében kortárs szórakozóhely megalkotása volt.

A napokban megnyitottátok a Terminal téli szezonját. A posztjaitok alapján hatalmas bulikat csapattatok nagyon nívós lineuppal. Mesélnétek a fellépőkről és a partikról?

– A lineup összeállításnál fontos szempont volt az, hogy mindenki, aki a Terminalba jön bulizni, különböző zenei stílusokból tudjon válogatni és megtalálja a kedvencét. Ezzel egy „mini fesztivál” hangulatot teremtettünk, hiszen a nyitóesemény mindhárom napján más-más stílust vonultattunk fel. A fellépőket tekintve pedig szintén a változatosságra törekedtünk és a retro, r&b és house legjobb nemzetközi és hazai képviselőit sorakoztattuk fel.

Nyitóbulinkat október 20-án retro bulival kezdtük, ahol a Mr. President, valamint Csordás Tibi gondoskodott a hangulatról. Őket követte október 21-én, pénteken Dj Nara, Ben Jr. és a New Dance World csapata egy hatalmas r&b-bulival. Az esemény zárónapján pedig az olasz dj-páros, a The Cube Guys és a hazai éjszakai élet egyik sztárja, Hamvai P.G érkezett a legnagyobb house-slágerekkel.

 

Meddig tart a Terminal téli szezonja, és a nyitóbulin túl milyen eseményekre számíthatunk tőletek mostanában? Koncertek, dj-k minden mennyiségben vagy esetleg lesz kulturális esemény, dizájnbemutató, kiállítás, hasonló?

– A későbbiekben színes eseményekkel és tematikus bulikkal is készülünk. Ami biztos, hogy havonta egyszer retrobulit is tervezünk, ahol magyar sztárokon kívül külföldi előadókat is szeretnénk meghívni. Ezenkívül a BOOM rendezvényszervező csoporttal közösen a Mr. Lova sorozatot is beköltöztetjük minden hónapban a Terminalba.

A bulikon túl klubkoncertekben és moziestekben is gondolkodunk, valamint a csütörtöki napokat főiskolás eseményeknek szenteljük majd. A tematikus estéket tekintve pedig visszatér a Circus és a Moulin Rouge sorozat is, amik nemcsak zenében elevenednek meg, hanem a díszletben is megidézik majd az esemény témáját. Emellett lesz még Salsa, Halloween, Tattoo lovers és Dark & Blue buli is Bárány Attilával es Jovannal, valamint külföldi dj-ket is szeretnénk meghívni a későbbiekben.

– Mi a Terminal fő filozófiája? Milyen értékeket közvetít a hely, és kiket szeretnétek leginkább a törzsközönségbe?

– Célunk, hogy a Terminal egy olyan szórakozóhely legyen a belvárosban, ahol a minőségi zene és a színvonalas szórakozás együtt jár, ezt a megújult dizájnnal, az exkluzív enteriőrrel, hangulattal és a fellépők listájával szeretnénk közvetíteni.

Emellett pedig fontos számunkra, hogy mindenki megtalálja nálunk a kedvenc zenei stílusát, és újra és újra visszatérjen. Tematikus estéinkkel, változatos programjainkkal, a bulizáson túl egy élményt szeretnénk átadni azoknak, akik minket választanak a hétvégéken.

Hozzátok tartozik a Terminal mellett lévő Fröccsterasz, a Gin Corner, egy vízipipázó és egy kürtőskalácsos is. Hogyan illeszkedik ebbe a széles portfólióba a Terminal? Ugyanaz a közönségetek mindenhol?

– Mindegyik hely egy kicsit más, de együtt alkotnak egy egészet, kiegészítik egymást. A Terminalt a Fröccsterasz téli bulibázisának is szoktuk nevezni, hiszen a teraszon bulik már nincsenek, viszont fedett része miatt alapozásra, beszélgetésre, hangolódásra tökéletes helyként szolgál. Akárcsak a Gin Corner, ahol különleges koktélokat és nem mindennapi fogásokat kóstolhatnak a vendégek. Falatozásra a Terminalban is van lehetőség, ugyanis új étlappal készülünk, a kínálatban street food és magyaros ízek lesznek.

Mi szerintetek a legszerethetőbb tulajdonsága a Terminalnak, miért érdemes hozzátok benézni? Mi az, amitől a Terminal törzshely lehet?

– A megújult dizájnt, a vendégközpontúságot, a színvonalas szórakozást és a változatos eseményeket emelnénk ki. Ezek azok a tulajdonságok, amik a fővárosi éjszakai élet központjává tehetik a Terminalt.

Mi a hosszú távú célotok, nagy álmotok a Terminallal?

– Szeretnénk folyamatosan megújulni, mind zenében, mind programokban, illetve minél több telt házas eseménnyel megtölteni a Terminalt. Nagy álmunk pedig, hogy külföldi előadók és dj-k rendszeres fellépői legyenek bulijainknak.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Terminal.

(Fotók: Terminal)

Ez is érdekelhet:

Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz

Van egy hely a belvárosban, amit mindenki ismer, de eddig valószínűleg rossz skatulyába rakott; ez a Fröccsterasz, ami idén egy hatalmas huszárvágással nyesi el az eddigi prekoncepciókat. Mondjuk is, hogyan!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ő a kedvenc Sultanunk

Töretlenül menetel a Moonswatch, itt van három újabb óra

További cikkeink a témában