Megkóstolnád?

Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában. Az északolasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték:

a szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet.

Az eredmény a helyi La Tribuna di Treviso hírportál szerint „egy tökéletesen ehető édesség” lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.

Ctrl + X - Fotó: Unsplash

A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el. A leginkább elfogadott történet szerint

a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon.

A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Leopárdmintás nápolyi pizza illatozik a Bartók Béla úton

A fúziós megoldást választotta a Tasty, a végeredményért pedig érdemes ellátogatni a 11. kerületi kis pizzériába.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában