A 208 millió dolláros projekt célja, hogy a közelebb hozza a whiskyt és a turisztikát. Nem ellenezzük, sőt.

Több mint négy évig, 208 millió dollárból készült el a whiskymenyország Skócia fővárosának, Edinburgh-nak a történelmi központjában.

Ez a sarokház ikonikus építménye a városnak, így az Edinburgh Világörökségi Bizottsághoz és a lakossághoz kellett fordulni engedélyért, ám mivel a cég által benyújtott tervek nem sértették a jogszabályokat, nekiállhattak átalakítani a whisky történetét bemutató turistaközponttá.

A szeszesitalgyártó-óriás, a Diageo jelentette be szeptember elején, hogy hivatalosan is megnyitott a látogatók előtt a Johnnie Walker-témájú turisztikai élményközpont a Princes Streeten. A 71 500 négyzetméter alapterületű komplexum a skót whiskyturizmus legnagyobb beruházása lett, amely méltó a híres párlat történelméhez, hírnevéhez.

Kapható az épületben néhány exkluzív Johnnie Walker, vagy épp korlátozott kiadású palack is, de élő előadásokon is részt vehet venni, és természetesen kóstolótermek és túrák is a látogatók rendelkezésére állnak. Mondani se kell, hogy tetőtéri bárokban is lehet szopogatni a wkiskyt.

Magyarul beszél Adrien Brody egy új reklámban

Csak egy szót mond, de akkor is jár a pont.

A Johnnie Walker is beszállt a Ready-to-Drink bizniszbe a Mixed Highball-lal

A Johnnie Walker is felült az RTD-vonatra, üvegben kapsz egy kész whiskykoktélt.

(Fotó: Diageo / Johnnie Walker)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában