Azt már korábban is megírtuk, hogy bizonyos edzésmódszerekkel hamarabb érhetsz el eredményeket. Egy jól megtervezett, magas intenzitású intervallum edzés sokat segíthet a céljaid megvalósításában.

Éppen ezért érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy a súlyzók mellett néha az egyik leghatékonyabb, ugyanakkor legegyszerűbb eszköznek is adnod kéne egy esélyt. Hogy mégis mire gondolunk? Természetesen az ugrókötélre. Az ugrókötelezés ugyanis kétségtelenül az egyik legnagyszerűbb módja a kardiózásnak. Egy néhány évvel ezelőtt végzett kutatás szerint

10 percnyi ugrókötelezés ugyanolyan jó hatással van a szív- és érrendszeri egészségedre nézve, mint 30 percnyi kocogás.

Arról nem is beszélve, hogy ugrálás közben több kalóriát égetsz el percenként, és több izomcsoportot is keményen megdolgoztathatsz általa. És ez még mindig nem minden. Az ugrókötelezés hatására nemcsak a szíved és az izmaid válnak erősebbé, hanem a ritmusérzéked, a rugalmasságod és az izomtónusod is javul, miközben tényleg az egész testedet átmozgathatod vele.

Nem kell tehát feltétlenül a futógépen tölteni órákat, elég hetente néhányszor elővenni a jó öreg kötelet és beiktatni egy intervallum edzésbe. Hidd el, tökéletes kiegészítése lesz a súlyzós edzéseidnek. Ha pedig azt gondolnád, hogy ugrálni túlságosan is unalmas, akkor nézd meg ezt a videót, amiből kiderül, hogy szinte számtalan variáció létezik:

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

További cikkeink a témában