Csillagokat nézni, tüzet körülülni is lehet a tengeren úszó szaunában, ami elég magasra tette a menőséglécet már januárban.

Két svéd építésznek sikerült egy platformra hoznia a kabinház mozgalmat, a glampinget, a tábortüzet, a hajókázást és a szaunázást. Thomas Sandell és Johan Strandlund, a sandell sandberg építésziroda alapítói Big Branzino néven úszó szaunát terveztek. A csúcssebessége öt csomó, és egyelőre a Stockholm körüli szigetvilágban élvezhetik a tulajdonosai és vendégeik.

A szauna megidézi a csónakformát, és mivel többszintes, a névadó funkciója mellett a tűz körülülésére (lásd: lagom) és a csillagok bámulására egyaránt alkalmas.

Sajnos jelenleg csak egyetlen példány cirkál belőle, amit Leif Persson asztalosmester készített a stockholmi Kungsör hajógyárban. A Big Branzino külső héja fenyőből, a belső burkolatai és a bútorai nyugati vörös cédrusból készültek.

A szauna egy katamarán acél hajótestére épült, ami stabilan egyensúlyban tartja, miközben elég tárolóhelyet biztosít.

Alul a szaunakemence köré padokat helyeztek el. A minden oldalon üvegfalu kemencét egyedileg tervezte és készítette egy kovács.

A fedélzeten a kormánykeret egy cédrus oszlopra építették, a tetején egy forgó sárgaréz tokkal, ami elrejti az összes modern navigációs berendezést. Persze az egyedileg készített kormánykerék is illik a többi sárgaréz elemhez.

Legfelül egy chill-terasz kapott helyet, középen egy összecsukható és elrakható cédrus asztallal. Tökéletes beszélgetni, gyönyörködni a csillagokban.

Az úszó szaunáról az építésziroda honlapján egy kis filmet is megnézhetsz.

(Forrás: Design Milk, fotó: sandell sandberg)

Ez is érdekelhet:

Újjászületés Tokajban

Elvarázsolt tájon kínál egy elvarázsolt világot a Minaro Hotel Tokaj, szaunákkal, sósfürdővel, masszőrökkel, gasztro-paradicsommal egy olyan épületben, ahová befészkeled magadat, és nem is igen akarsz távozni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában