Egy óra alatt több eső esett hétfő este a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag. Aki pincében üzemeltetett kocsmát, éttermet, az most pórul járt.

A háromnegyed hét és háromnegyed nyolc között mért csapadék mennyisége meghaladta a nyolcvan millimétert (minden egyes négyzetméterre 83,3 liter eső hullott), miközben felhőszakadásról akkor beszélünk, ha fél óra alatt legalább 30 milliméternyi eső hullik.

Éjszaka további záporokra, zivatarokra lehet számítani az ország közepén, ám keddre virradóra nyugat felől stabilizálódik a légkör. A felhőszakadás nyomán este fél kilencig harminckét helyszínen dolgoztak a tűzoltók, és folyamatosan érkeztek az új bejelentések, főleg vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, a belvárosban jellemzően alagsori helyiségekbe, pincékbe folyt be sok csapadék.

A II. kerületben, a Lövőház utcában, a Frankel Leó utcában és a Pasaréti utcában vízben elakadt autókhoz riasztották őket, az autókban rekedt embereket mentettek ki. A viharban senki nem sérült meg.

A Keleti pályaudvar közelében, a VII. kerületi Bethlen Gábor utcában 20-30 centiméter magasan áll a víz az úttesten, a csatornákból visszaáramló víz felnyomta a csatornafedeleket, és a szennyvízzel keveredett csapadék elönti a pincéket, a környéken áramszünet van, valamint a tömegközlekedésben is komoly fennakadás volt, a BKK feladta a harcot, az esőzés nyomán több fontos járat is teljesen leállt.

(MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés