A Yama Budapest december óta új viszonyítási pont a magyar gasztro-színtéren, ázsiai fúziós konyhával, és a minden érzékszervünket igénybe vevő, komplex összhatással.

Tavaly decemberben új viszonyítási pont jelent meg a hazai gasztro-színtéren: a Yama Budapest étterem. Az újgenerációs, élményközpontú étterem kortárs ázsiai fúziós ételekkel vár, a minőséget pedig nem csak az átlagon felüli ételek jelentik.

A „Yama-élmény” egy belvárosi életérzéssel párosul, amely tudatosan törekszik a minden érzékszervünket igénybe vevő, komplex benyomásra.

Egységes egészben gondolkodik, az ételeken túl a látványnak, az atmoszférának, a fényeknek, a hangoknak, az illatoknak az összességével apellál. A hely Budapest patinás negyedében, a Szent István-Bazilika szomszédságában, egy 1876-ban épült klasszicista bérház földszintjén található, a generálkivitelezés az ország meghatározó építőipari cége, a Market Építő Zrt. végezte.

Az ázsiai fúziós ételspecialitásokban pedig a Párizst és Monte Carlót megjárt Endrődi Péter kreativitása, bátor kísérletezése, nemzetközi tapasztalata, valamint az ázsiai konyha iránti tisztelete és szeretete köszön vissza.

 

A Bara Ákos és a BAD Design által megálmodott építészeti és belsőépítészeti koncepció idilli választás volt a menühöz: a japán elegancia és minimalista filozófia ötvözésével sikerült olyan miliőt alkotni, amely

napközben nyugodt helyszínt biztosít baráti beszélgetésekhez, üzleti ebédekhez, este pedig többfogásos luxusvacsorák, koktélok fine dining helyszínévé alakul át.

Nemzetközi megmérettetésen

A YAMA tervezőirodája, a Bara Design Studio úgy döntött, hogy Lighting, Club/Night Venue és Small Space kategóriákban megmérik a YAMA erejét egy rangos nemzetközi versenyen, a Restaurant and Bar Design Awards-on, amely immáron 14 éve a vendéglátóipar szereplőinek legfontosabb és legbefolyásosabb nemzetközi versenye. A nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetés keretében a világ legkreatívabb tereit és a mögöttük álló embereket ismerik el és ünneplik.

Az erős mezőny résztvevőiről rangos szakmai zsűri dönt, a shortlist-eseket augusztus 8-án ismerhetjük meg, míg a végső, kategóriánkénti nyerteseket szeptember 5-én.

(Forrás, fotó: Market)

Ez is érdekelhet:

Hosszú Katinka mindenmentes éttermében csak az nincs, amire szükséged sincs

Megkértük Hosszú Katinkát, hogy emeljen ki három fogást a frissen megnyílt superfood-étterme, a Koool kínálatából, aztán szétnéztünk a vendéglőben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában