Hat remek pasiajándék a tesódnak

Szülinap, névnap, sikeres államvizsga, legénybúcsú; az év dugig van olyan dátumokkal, amikor lehetőségünk nyílik meglepni egymást. Az ajándékozás viszont még akkor is fejtörést tud okozni, amikor mondjuk a tesónkról van szó – így a lehetőség könnyen kényszerré alakulhat, főleg, ha egy adott ponton már teljesen ötlettelenek és tanácstalanok vagyunk. Ebben próbálunk most segíteni néhány pasis ajándéktárgy kiválasztásával.

Pénztárca

A pénztárca bizonyos körökben már kezd felkerülni a tusfürdő–kötöttpulcsi–alkohol szentháromság mellé a lehetséges legsemmilyenebb ajándékok listájára. Pedig egy pénztárca is lehet remek ajándék, a lényeg, hogy jól válasszunk. Például ezzel a Ridge taktikai tárcával nehezen lehet mellényúlni. Iszonyú jól néz ki, vérprofi, csak úgy süt róla a férfiasság.

A tárca egyébként a haditengerészetnél is használt anodizált 6061-T6-os alumíniumból készült, 12 kártya tárolására is alkalmas, a csavarok rozsdamentes acélból vannak, RFID-blokkolóval vértezték fel, egy életre szóló garanciát vállalnak rá, ráadásul egy praktikus csíptető is van némi könnyen elverhető kápénak, és csupán 56 gramm az egész. Ahhoz képest, hogy egy felsőkategóriás, katonai minőségű termékről van szó, a 20 ezer forintos ár egész barátságosnak mondható. Nem csoda, hogy fantasztikus értékeléseket kapott.

Könyv

A pénztárcák és a pulcsik világán jócskán túltesz a könyveké, így aztán besülni és sikert aratni is bőven lehet azzal, ha az ember némi olvasnivalóval kedveskedne. Attól függően, hogy a bratyónak a sport, a politika, a krimi, a sci-fi vagy a tech a fő vadászterülete, találhatunk neki néhány remek klasszikus és kortárs darabot is. A könyvajándékozás pedig ugye mindig személyes ügy, és ha beletrafáltunk, egy életre szóló élménnyel ajándékozhatjuk meg.

Arra az esetre, ha nem igazán tudnád, hogy merre tapogatózz, összeállítottunk neked egy tizenegy kortárs műből álló listát, amelyből néhányon jó eséllyel megakad egy férfi szeme, érdekelje bármi is.

1. Jens Lapidus: Eltörölve
2. John Wiseman: SAS túlélési kézikönyv
3. Kondor Vilmos: Szélhámos Budapest
4. Paolo Bacigalupi: A ​vízvadász
5. Fawcett Peabody: Nagy borbélykönyv modern úriembereknek
6. Johan Cruyff: Totális foci – Önéletrajz
7. Colson Whitehead: A föld alatti vasút
8. Jane Harper: Aszály
9. Wisinger István: A Nobel-díjas kém
10. Serényi Zsolt: A tetovált séf
11. Barabási Albert-László: A képlet

Víztisztító

Ha a tesó imád kempingezni, táborozni, sőt, szabályosan túrabolond, vagy csak egyszerűen olyan lepukkant helyen lakik, hogy közveszélyes a csapból is inni, akkor egy víztisztítón érdemes elgondolkodni. A Lifestraw pillekönnyű vízszűrője ugyanis az erősen szennyezett, megbízhatatlan forrásból származó vizet tiszta ivóvízzé varázsolja. Mivel nagyon apró (mindössze 54 gramm), nincs mozgó alkatrésze, könnyen tisztítható és nem kell hozzá elem, ideális megoldás kirándulás és kempingezés közben, hosszabb utakon, távoli tájakon, vagy akár katasztrófa, necces albérlet esetén is.

És hogy ezek mellett mit tud?

  • Nos, képes 1000 l vizet megszűrni;
  • eltávolítja a vízi baktériumok 99,9999 %-át és a vízi egysejtűek 99,9 %-át;
  • csökkenti a víz zavarosságát;
  • emellett BPA- és vegyszermentes;
  • és igen magas az áramlási sebessége.

8500 forintért egy ilyen cucc szinte ajándék.

Hátitáska

Egy igazán profi hátitáskára mindenkinek szüksége van. Jól jöhet munkába menet, kiránduláskor vagy egy-egy eszeveszett gémerparti során. A Hideout Packben első ránézésre semmi különös nincs, azon kívül, hogy úgy nyílik szét, mint egy földönkívüli rágószerve. A táskában az az igazán jó, hogy mindennapi használatra tervezték, és a legkülönfélébb helyzetben is tökéletesen alkalmazható, ugyanis teljesen univerzális.

Ötvözi a klasszikus dizájnt a modern tulajdonságokkal és a (szinte) elpusztíthatatlan anyagokkal – lényegében egy életre tervezték –, továbbá annyi zseb és funkció van rajta, mint égen a csillag, a külső anyaga a katonai célokra is használt (nagyon ellenálló és vízálló) ballisztikus nejlonból készült, a táska belső rendszerét pedig laminált hálóból, valamint nemezelt gyapjúból dobták össze. Nem rossz.

Amellett, hogy iszonyú masszív és a legkülönfélébb helyzetekben is simán használhatod, nagyon sportos és elegáns is. Az ára azért megvan, 63 ezer forintért rendelheted meg magadnak.

Sörcsapoló

Ezt nem nagyon kell megmagyarázni. Egy sörcsapoló minden valamire való férfi házában jól jöhet, mondhatni kortól függetlenül. Főleg egy ilyen pofás, gömb alakú, hűthető darab.

10 ezer forintot igazán nem kár rááldozni, amellett, hogy nagyon praktikus tud lenni egy nyári összeröffenéskor, kártyázás, grillezés vagy közös focinézés során, bizony dekorelemnek sem utolsó. Szóval még talán az asszony is megtűri, főleg ha elhiteted vele, hogy egy modern üvegváza.

Hordozható hangfal

Ha még egyetemre jár, vagy csak simán a bulizás, fesztiválozás, csapatás féktelen korszakát éli, netán alapból egy partiállat, akkor egy hordozható hangfalra szüksége lehet. Választhatsz az apróbb daraboktól egészen a böhöm állatokig; az utóbbiak közé tartozik a Fenton FT12JB, amely úgy fest, mint egy bőröndbe öltöztetett erőgép, amellyel nem akármilyen házibulikat rakhattok össze – a 700 wattos teljesítmény, na meg a wooferbe épített LED-megvilágítás és a felső jellyball-effekt a garancia minderre.

De ha túlzásnak tűnik egy 50-60 ezer forintos űrhajó a tesónak, még mindig ott vannak a kisebb és olcsóbb darabok,  amelyek akár a kabátzsebben vagy a hátitáskában is lazán elférnek, és szintén végzik a dolgukat, csak kissé halkabban, na és kevésbé látványosan.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon