Termopulcsi, nejlondzseki, és minden, ami kínos.

A kilencvenes évek divatja már jó ideje a retrorajongók egyik nagy kedvence, de úgy látszik, kimerültek a lehetőségek, és az ünneplős melegítők után már csak a legkellemetlenebb lakótelepi stílus java jöhet szóba. Vásárlási tanácsunk röviden: ha bármit meglátsz egy boltban, amiről azt gondolod, hogy ciki, és már anno is csak a legnagyobb suttyók hordták – csapj le rá azonnal, ha a következő hónapokban menő és trendi akarsz lenni.

Ha kedvet kaptál a telepi style-hoz, alább megtalálod a kötelező kellékeit.

Hasitasi és testtáska az új kedvenc

Igen, ezt teljes komolysággal állítjuk. Tavaly nyáron még őszintén reméltük, hogy a hasitasik felbukkanása csak egy múló szeszély a legnagyobb divatházaknál, és bíztunk abban, nem gyűrűzik egészen az utcai divatig. Mostanra biztos: a hasitsasi itt marad, sőt, hozta hasonlóan surmó haverját is, a testtáskát.

Givenchy, H&M, Zara

Tagadhatatlan, hogy praktikus fazonokról van szó, hiszen nem kell őket fogni, mindkét kezed szabad marad, ha ilyet választasz. Esetleg fennáll a veszély, hogy összetévesztenek egy nyugdíjas turistával, de nagyobb baj nem érhet.

A jó öreg nejlon széldzseki

Emlékszünk még a csodás bebújós széldzsekikre? Egy kb. tizenöt centis cipzár a nyaknál, hastájékon pedig lehetőleg kenguruzseb. Nem olyan régen még minden szigorúan ciki volt, ami bebújós, most azonban dübörög vissza a divatba. A hasitasikkal ellentétben meglehetősen kényelmetlen, és távolról sem praktikus fazon. De legalább csúnya.

H&M, Bershka, Calvin Klein Jeans

A bebújós anorákok visszaküzdötték magukat a kempingező apukák ruhatárából a mainstreambe. A jó hír, hogy az utóbbi évtizedekben annyit fejlődtek a technikai anyagok, hogy már találunk jól szellőző, nem csak elektromosság termelésére alkalmas megoldásokat is.

Termopulcsik: az ultimate #wtf kategória

Szívesen megfeledkeznénk a termopulóverek és kardigánok rövid, ám annál kellemetlenebb trendjéről, de nem lehet, hiszen visszatértek. A meleg és puha anyag az utóbbi időkben visszaszorult a természetbúvárok köreibe, de sajnos nem maradt ott.

The North Face, Topman, Polo Ralph Lauren

A streetwear márkák ugyanis leporolták ezt a stílust, és felültek vele a Suttyófalvába tartó vonatra. Ha úgy érzed, elmerülnél ebben a mikrotrendben, maxold ki rendesen, és menj rá a legszínesebb, legrondább verzióra, így legalább a humorfaktor is meglesz!

Az otromba sneakereknél a helyzet fokozódik

Hívtuk őket apucipőknek, gúnyolódtunk eleget, hogy csak nyugdíjas turisták hordják. Nem vált be. A túlméretezett, otromba sportcipők reneszánszukat élik. Talán a Balenciaga kezdte a Triple S bevezetésével, talán Raf Simons és az Adidas kollabja betonozta be ezt a stílust a sneakerek világába.

Adidas x Raf Simons, Puma, Bershka

Ha erre a divatra adnád a fejed, mindenképpen felejtsd el a szűk szárú nadrágokat, mert az otromba sneaker pipaszár lábbal tényleg mindennek a legalja. Még a telepi suttyó style-ban is.

A legindokolatlanabb tavaszi trend: kord

A menthetetlenül retró kordcuccok visszatérése már csak azért is meglepő, mert egy alapvetően téli, meleg anyagról van szó, az üzletek mégis tavasszal vannak vele tele.

COS, Zara, Boglioli

Mindegy, hogy nadrágban, ingben vagy zakóban gondolkozol, sőt, akár a farmerdzseki helyett beválaszthatod tavaszi ruhatáradba a kordot. Arra érdemes vigyáznod, hogy egyszerre csak egy ilyen anyagú cucc legyen a szettben, különben könnyen összetéveszthetnek egy morcos szociológussal.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon